Raparperi-ricotta-kakku

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes
Koko valmistusaika

7

hours 

Tässä hyydykekakussa yhdistyy pehmeä ricotta, kirpeä raparperi ja makea mansikka. Kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja
  • 20 g kookoshiutaleita

  • 20 g mantelijauhoa

  • 1 dl karppisokeria

  • 2 rkl psylliumia

  • 2 dl mantelimaitoa

  • vaniljaa

  • täyte
  • 200 g ricottaa

  • 450 g islantilaista jogurttia

  • 4 raparperin vartta

  • 100 g mansikoita

  • 2 dl karppisokeria

  • vaniljaa

  • 4 liivatelehteä

  • 1/2 dl vettä

  • rypsiöljyä vuoan voiteluun

  • päälle
  • 100 g mansikoita

Ohjeet

  • Tee ensin pohja. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mantelimaito. Sekoita kaikki yhteen. Pohja on vähän piparkakkutaikinamainen.
  • Voitele kevyesti rypsiöljyllä tai voilla irtopohjavuoka (halkaisija n. 20cm). Taputtele pohja tiiviiksi irtopohjavuokaan .
  • Tee täyte. Pilko raparperit. Laita kattilaan tilkka vettä ja keittele siinä raparperinpaljoja kunnes ne ovat pehmenneet, jos käytät pakastemansikoita voit heittää myös mansikat joukkoon sulamaan. Jäähdytä seos.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita yhteen ricotta, jogurtti, raparperisose, mansikat, erytritoli ja vanilja. Voit käyttää teho- tai sauvasekoitinta.
  • Sulata liivatteet 1/2 dl kuumaa vettä, älä keitä liivatelhtiä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
  • Levitä täyte pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli. Voit myös laittaa kakun pakkaseen ja tehdä siitä näin enemmän jäädykkeen, silloin kakku kannattaa nostaa esiin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!