Raparperi-ricotta-kakku
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
30
minutesKoko valmistusaika
7
hoursTässä hyydykekakussa yhdistyy pehmeä ricotta, kirpeä raparperi ja makea mansikka. Kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja
20 g kookoshiutaleita
20 g mantelijauhoa
1 dl karppisokeria
2 rkl psylliumia
2 dl mantelimaitoa
vaniljaa
- täyte
200 g ricottaa
450 g islantilaista jogurttia
4 raparperin vartta
100 g mansikoita
2 dl karppisokeria
vaniljaa
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
- päälle
100 g mansikoita
Ohjeet
- Tee ensin pohja. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mantelimaito. Sekoita kaikki yhteen. Pohja on vähän piparkakkutaikinamainen.
- Voitele kevyesti rypsiöljyllä tai voilla irtopohjavuoka (halkaisija n. 20cm). Taputtele pohja tiiviiksi irtopohjavuokaan .
- Tee täyte. Pilko raparperit. Laita kattilaan tilkka vettä ja keittele siinä raparperinpaljoja kunnes ne ovat pehmenneet, jos käytät pakastemansikoita voit heittää myös mansikat joukkoon sulamaan. Jäähdytä seos.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita yhteen ricotta, jogurtti, raparperisose, mansikat, erytritoli ja vanilja. Voit käyttää teho- tai sauvasekoitinta.
- Sulata liivatteet 1/2 dl kuumaa vettä, älä keitä liivatelhtiä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
- Levitä täyte pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli. Voit myös laittaa kakun pakkaseen ja tehdä siitä näin enemmän jäädykkeen, silloin kakku kannattaa nostaa esiin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.