Raparperipiirakka

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Kirpeä raparperi ja pehmeän täyteläinen vaniljatäyte ovat suussasulava yhdistelmä. Piirakassa on kolme naisen annosta ja kaksi miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • raparperitäyte
  • 4 raparperin vartta

  • 3 dl vettä

  • 3 rkl erytritolia

  • vaniljatäyte
  • 150 g rahkaa

  • 200 g Creme fraiché 12% esim. Arki

  • 2 kananmunaa

  • 3 rkl erytritolia

  • vaniljaa oman maun mukaan

  • pohja
  • 40 g mantelijauhoa

  • 3 rkl pofiberia

  • 1 rkl psylliumia

  • 3 rkl erytritolia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 100 g rahkaa

  • 1 kananmuna

  • Voiteluun voita tai rypsiöljyä

Ohjeet

  • Pilko raparperin varret. Laita ne kattilaan veden kanssa ja kiehuttele kunnes pehmenneet. Lisää vielä erytritoli.
  • Valmista pohja. Sekoita kulhossa mantelijauho, pofiber, psyllium, erytritoli ja leivinjauhe. Lisää rahka ja kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi.
  • Voitele piirakkavuoka voilla tai rypsiöljyllä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
  • Sekoita vanilja-täytteen ainekset.
  • Kaada vaniljatäyte pohjan päälle. Lisää raparperitäyte viiruina päällimmäiseksi. Voit vedellä veitsellä poikittain, niin saat kivan kuvion piirakkaan.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!