Raparperipiirakka
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesKirpeä raparperi ja pehmeän täyteläinen vaniljatäyte ovat suussasulava yhdistelmä. Piirakassa on kolme naisen annosta ja kaksi miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- raparperitäyte
4 raparperin vartta
3 dl vettä
3 rkl erytritolia
- vaniljatäyte
150 g rahkaa
200 g Creme fraiché 12% esim. Arki
2 kananmunaa
3 rkl erytritolia
vaniljaa oman maun mukaan
- pohja
40 g mantelijauhoa
3 rkl pofiberia
1 rkl psylliumia
3 rkl erytritolia
1 tl leivinjauhetta
100 g rahkaa
1 kananmuna
Voiteluun voita tai rypsiöljyä
Ohjeet
- Pilko raparperin varret. Laita ne kattilaan veden kanssa ja kiehuttele kunnes pehmenneet. Lisää vielä erytritoli.
- Valmista pohja. Sekoita kulhossa mantelijauho, pofiber, psyllium, erytritoli ja leivinjauhe. Lisää rahka ja kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka voilla tai rypsiöljyllä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
- Sekoita vanilja-täytteen ainekset.
- Kaada vaniljatäyte pohjan päälle. Lisää raparperitäyte viiruina päällimmäiseksi. Voit vedellä veitsellä poikittain, niin saat kivan kuvion piirakkaan.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.