Runebergintortut
10
Annosta1
hour
Runebergin päivä lähestyy ja teimmekin oman hieman kevyemmän version kuuluisista runebergintortuista.
Tällä ohjeella syntyyn 10 herkullista torttua. Yhdessä tortussa on kaksi naisen ja yksi miehen rasva-annosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
20 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt)
1 dl erytritolia
2 kananmunaa
1 dl rahkaa
80 g mantelijauhoa
2 rkl pofiberia
40 g hasselpähkinärouhetta
1 rkl psylliumia
tl piparkakkumaustetta
1 1/2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
Muutama tippa karvasmanteliaromia
- kuorrute
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Sitruunamehua
erytritolia
- vadelmahillo
100 g vadelmia (pakaste)
2 rkl vettä
1 tl ksantaania
erytritolia
Ohjeet
- Vatkaa voi, tuorejuusto ja erytritoli vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja niiden jälkeen rahka. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne samalla sekoittaen.
- Jaa taikina silikonisiin tai paperisiin muffinssivuokiin.
- Paista uunissa 200 ˚C asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista vadelmahillo. Kuumenna vadelmia kattilassa. Lisää vesi ja ksantaani. Hämmennä hilloa ja halutessasi riko vadelmien rakenne haarukalla. Lisää makusi mukaan erytritolia makeutukseksi. Anna jäähtyä.
- Valmista tuorejuustoseos. Mittaa tuorejuusto pieneen kulhoon, purista sekaan hieman sitruunamehua, lisää makusi mukaan makeutta ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä tuorejuustoympyrä jokaisen tortun päälle, ja lisää sen päälle lusikalla pienempi ympyrä vadelma-chiahilloa. Nauti!.