Runebergintortut

Annoksia

10

Annosta
Valmistusaika

1

hour 


Runebergin päivä lähestyy ja teimmekin oman hieman kevyemmän version kuuluisista runebergintortuista.

Tällä ohjeella syntyyn 10 herkullista torttua. Yhdessä tortussa on kaksi naisen ja yksi miehen rasva-annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 20 g huoneenlämpöistä voita

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt)

  • 1 dl erytritolia

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl rahkaa

  • 80 g mantelijauhoa

  • 2 rkl pofiberia

  • 40 g hasselpähkinärouhetta

  • 1 rkl psylliumia

  • tl piparkakkumaustetta

  • 1 1/2 tl kardemummaa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • Muutama tippa karvasmanteliaromia

  • kuorrute
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • Sitruunamehua

  • erytritolia

  • vadelmahillo
  • 100 g vadelmia (pakaste)

  • 2 rkl vettä

  • 1 tl ksantaania

  • erytritolia

Ohjeet

  • Vatkaa voi, tuorejuusto ja erytritoli vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja niiden jälkeen rahka. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne samalla sekoittaen.
  • Jaa taikina silikonisiin tai paperisiin muffinssivuokiin.
  • Paista uunissa 200 ˚C asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Valmista vadelmahillo. Kuumenna vadelmia kattilassa. Lisää vesi ja ksantaani. Hämmennä hilloa ja halutessasi riko vadelmien rakenne haarukalla. Lisää makusi mukaan erytritolia makeutukseksi. Anna jäähtyä.
  • Valmista tuorejuustoseos. Mittaa tuorejuusto pieneen kulhoon, purista sekaan hieman sitruunamehua, lisää makusi mukaan makeutta ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä tuorejuustoympyrä jokaisen tortun päälle, ja lisää sen päälle lusikalla pienempi ympyrä vadelma-chiahilloa. Nauti!.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!