Sadonkorjuulasagne

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Kesäkurpitsapohjainen sadonkorjuulasagne on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle pastalasagnelle. Astu mukaan kesäkurpitsan ja maukkaiden täytteiden maailmaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kesäkurpitsaa

  • 400 g valkosipulitomaattimurskaa

  • 1 sipuli

  • ½ paprika paloiteltuna

  • 10 g oliiviöljyä

  • 125 g raejuustoa

  • 50 g Hernistä

  • 100 g juustoraastetta (rasvaa 10 %)

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl oreganoa

  • miehen annos
  • 400 g kesäkurpitsaa

  • 500 g valkosipulitomaattimurskaa

  • 2 sipulia

  • ½ paprika paloiteltuna

  • 15 g oliiviöljyä

  • 200 g raejuustoa

  • 70 g Hernistä

  • 135 g juustoraastetta (rasvaa 10 %)

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl oreganoa

Ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 215 asteeseen. Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta ohuita levyjä ja painele talouspaperilla suurin kosteus pois.
  • Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska. Kaada tomaattimurskapurkin pohjalle hieman vettä niin, että saat putsattua purkin tomaattimurskasta ja lisää se pannulle. Sekoita joukkoon Hernis ja paprika ja sekoittele hetki miedolla lämmöllä. Hernis vetää itseensä nestettä, joten lisää vettä tarvittaessa. Lisää joukkoon mustapippuri, suola ja oregano.
  • Kasaa lasagne niin, että laitat uunivuoan pohjalle ensin kesäkurpitsalevyjä, päälle tomaattikastiketta, raejuustoa ja juustoa vuorotellen. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa lasagnesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!