Sadonkorjuulasagne
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourKesäkurpitsapohjainen sadonkorjuulasagne on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle pastalasagnelle. Astu mukaan kesäkurpitsan ja maukkaiden täytteiden maailmaan.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kesäkurpitsaa
400 g valkosipulitomaattimurskaa
1 sipuli
½ paprika paloiteltuna
10 g oliiviöljyä
125 g raejuustoa
50 g Hernistä
100 g juustoraastetta (rasvaa 10 %)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
- miehen annos
400 g kesäkurpitsaa
500 g valkosipulitomaattimurskaa
2 sipulia
½ paprika paloiteltuna
15 g oliiviöljyä
200 g raejuustoa
70 g Hernistä
135 g juustoraastetta (rasvaa 10 %)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 215 asteeseen. Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta ohuita levyjä ja painele talouspaperilla suurin kosteus pois.
- Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska. Kaada tomaattimurskapurkin pohjalle hieman vettä niin, että saat putsattua purkin tomaattimurskasta ja lisää se pannulle. Sekoita joukkoon Hernis ja paprika ja sekoittele hetki miedolla lämmöllä. Hernis vetää itseensä nestettä, joten lisää vettä tarvittaessa. Lisää joukkoon mustapippuri, suola ja oregano.
- Kasaa lasagne niin, että laitat uunivuoan pohjalle ensin kesäkurpitsalevyjä, päälle tomaattikastiketta, raejuustoa ja juustoa vuorotellen. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa lasagnesta.