Saltimbocca

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Saltimbocca on italialainen pikaruoka joka sopii hyvin juhlavammallekin aterialle. Perinteisesti saltimbocca on ohut vasikanleike, mutta voit valmistaa sen muustakin lihasta jota on paremmin saatavilla. Lihan ympärillä on salviaa ja ilmakuivattua kinkkua. Se on juhlaruoka, jonka valmistus kestää vain muutamia minuutteja. Ruuan kanssa nautitaan parsaa ja pinaattia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 250 g vasikanpaistia (löytyy pakasteena isojen markettien valikoimasta tai lihatalojen suoramyyntinä) tai naudanpaistia tai kanan paistleikkeitä tai tofua

  • 1/2 tl suolaa

  • salvian lehtiä

  • 50 g ilmakuivattua kinkkua tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 10 g voita

  • 10 g oliiviöljyä

  • valkoviiniä)

  • lisäksi naisen annos
  • 200 g vihreää parsaa

  • 100 g pinaattia

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • sitruunaa

  • miehen annos
  • 380 g vasikanpaistia (löytyy pakasteena isojen markettien valikoimasta tai lihatalojen suoramyyntinä) tai naudanpaistia tai kanan paistleikkeitä tai tofua

  • 1/2 tl suolaa

  • salvian lehtiä

  • 80 g ilmakuivattua kinkkua tai 80 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 20 g voita

  • 15 g oliiviöljyä

  • valkoviiniä)

  • lisäksi miehen annos
  • 250 g vihreää parsaa

  • 200 g pinaattia

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • sitruunaa

ohjeet

  • Jos liha on yhtenä paistina, niin leikkaa sulanut paisti kolmeen osaan. Nuiji liha lihanuijalla ohueksi. Mausta liha suolalla. Jos käytät tofua, leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa talouspaperilla.
  • Laita jokaisen pihvin/tofun päälle kaksi salvianlehteä ja kieritä päälle ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä cocktailtikulla.
  • Laita pannulle voita ja öljyä, kuumenna pannu ja paista pihvejä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan.
  • Voit höystää annoksen valkoviinillä, silloin kaada pannulle lopuksi valkoviiniä ja anna kiehahtaa.
  • Napsauta vihreistä parsoista kuiva kantaosa pois. Niitä ei tarvitse kuoria. Paista ne pinaatin kanssa oliiviöljyssä toisella pannulla parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja sitruunalla. Tarjoile saltimboccan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!