Sämpylät

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Nämä ihanan kuohkeat sämpylät ovat maukkaita ja sisältävät runsaasti proteiinia. Voit valmistaa näitä kerralla myös enemmän ja pakastaa. Laita väliin mieleisiäsi vihanneksia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g raejuustoa

  • 2 dl vettä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 dl pofiberia

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • naisen päälliset per sämpylä
  • 30 g juustoa

  • 50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)

  • mieleisiäsi vihanneksia paprikaa/tomaattia/kurkkua/basilikaa

  • miehen annos
  • 300 g raejuustoa

  • 3 dl vettä

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 dl pofiberia

  • 1 1/2 rkl psylliumia

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • miehen päälliset per sämpylä
  • 45 g juustoa

  • 75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 75 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)

  • mieleisiäsi vihanneksia paprikaa/tomaattia/kurkkua/basilikaa

Ohjeet

  • Aja raejuusto, vesi ja öljy tasaiseksi joko teho- tai sauvasekoittimella.
  • Sekoita kuivat aineet (pofiber, psyllium ja leivinjauhe) toisiinsa.
  • Sekoita kuivat aineet raejuustoseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile neljä sämpylää tai nostele kauhalla taikinasta kasat leivinpaperin päälle.
  • Paista uunissa 190 asteessa noin 30 minuuttia. Sämpylät tarvitsevat melko pitkän paistoajan.
  • Syö tällä aterialla yksi sämpylä päällisten kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!