Sämpylät
4
Annosta45
minutesNämä ihanan kuohkeat sämpylät ovat maukkaita ja sisältävät runsaasti proteiinia. Voit valmistaa näitä kerralla myös enemmän ja pakastaa. Laita väliin mieleisiäsi vihanneksia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g raejuustoa
2 dl vettä
20 g oliiviöljyä
2 dl pofiberia
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
- naisen päälliset per sämpylä
30 g juustoa
50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)
mieleisiäsi vihanneksia paprikaa/tomaattia/kurkkua/basilikaa
- miehen annos
300 g raejuustoa
3 dl vettä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 dl pofiberia
1 1/2 rkl psylliumia
1 1/2 tl leivinjauhetta
- miehen päälliset per sämpylä
45 g juustoa
75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 75 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)
mieleisiäsi vihanneksia paprikaa/tomaattia/kurkkua/basilikaa
Ohjeet
- Aja raejuusto, vesi ja öljy tasaiseksi joko teho- tai sauvasekoittimella.
- Sekoita kuivat aineet (pofiber, psyllium ja leivinjauhe) toisiinsa.
- Sekoita kuivat aineet raejuustoseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile neljä sämpylää tai nostele kauhalla taikinasta kasat leivinpaperin päälle.
- Paista uunissa 190 asteessa noin 30 minuuttia. Sämpylät tarvitsevat melko pitkän paistoajan.
- Syö tällä aterialla yksi sämpylä päällisten kanssa.