Sienikeittoa ja savustettua lohta
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
30
minutesIhana täyteläinen sienikeitto maustetaan persiljalla, suurustetaan Koskenlaskijalla ja nautitaan savulohen kanssa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g lämminsavulohta
500 g sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita)
1 sipuli
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
8 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl pofiberia
140 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
mustapippuria
kourallinen persiljaa
- miehen annos
600 g lämminsavulohta
600 g sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita)
1 1/2 sipulia
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
9 dl kana- tai kasvislientä
3 rkl pofiberia
210 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
mustapippuria
kourallinen persiljaa
Ohjeet
- Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna sipuli. Paista niitä kattilassa öljyssä, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
- Lisää pofiber ja sekoita. Kaada päälle liemi.
- Silppua persilja ja lisää joukkoon.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min.
- Kuutioi sulatejuusto.
- Lisää sulatejuusto keittoon ja sekoita, kunnes tasaista.
- Mausta mustapippurilla oman maun mukaan.
- Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Syö 1/4 osa keitosta ja kalasta.