Sillikaviaari ja uusia perunoita
Annokset
3
annostaValmistusaika
30
minutesToiveresepti! Perinteinen sillikaviaari ja uudet perunat. Mikä olisikaan perinteisempi suomalainen kesäherkku!
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- sillikaviaari naisen annos
3 kananmunaa
1 salottisipuli
150 g silliä (esim. matjes-sillifile huom. koita valita mahdollisimman vähäsokerinen)
150 g creme fraichea (12%)
tilliä
mustapippuria
- naisen annos
360 g uusia perunoita
1 kurkku
- sillikaviaari miehen annos
5 kananmunaa
1 salottisipuli
200 g silliä (esim. matjes-sillifile huom. koita valita mahdollisimman vähäsokerinen)
300 g creme fraichea (12%)
tilliä
mustapippuria
- miehen annos
570 g uusia perunoita
1 kurkku
OHJEET
- Pese perunat ja laita kiehumaan. Keitä kypsiksi.
- Keitä munia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja ”säikäytä” munat jääkylmän veden alla. Voit samalla hölskyttää munia kattilan laitoja vasten, niin kuoret irtoaa hyvin.
- Kuori ja pilko sipuli. Pilko sillifile suupaloiksi. Kuori ja pilko kananmunat. Sekoita kananmunat, sipuli, sillit ja creme fraiche.
- Lisää tilliä ja mustapippuria makusi mukaan.
- Syö perunat sillikaviaarin ja kurkun kanssa.