Sipulimunakas
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
20
minutesSipulimunakkaan salaisuus on rauhassa miedolla lämmöllä kypsytetty sipuli, jolloin sipuli saa hivenen makean aromin.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 - 3 kpl sipulia
20 g voita
4 kpl munaa
4 rkl vettä
ripaus suolaa ja valkopippuria
(kevätsipulisilppua)
- miehen annos
3 - 4 kpl sipulia
30 g voita
6 kpl munaa
6 rkl vettä
ripaus suolaa ja valkopippuria
(kevätsipulisilppua)
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipulit hyvin. Kuumenna voi pannussa miedolla lämmöllä ja lisää siihen sipulisilppu. Hauduta ja sekoita kunnes sipuli on kauniin lakatun puun väristä ja pehmeää.
- Sekoita munat, vesi, suola ja sokeri haarukalla. Kaada seos tasaisesti pannuun sipulisilpun päälle ja lisää hiukan levyn lämpöä.
- Sekoita munakasta kerran haarukalla sen alkaessa hyytyä, mutta jätä se sitten rauhaan. Munakas on valmis noin neljän minuutin kuluttua, kun pohjassa on hiukan ruskeaa, mutta pinta on vielä kostean mehevä.
- Käännä munakas kahtia ja koristele kevätsipulisilpulla.
- Syö tällä aterialla puolet munakkaasta.