Sipulipihvit ja muussi
4
annosta45
minutes
Suussa sulavan pehmeäksi haudutettu sipuli kruunaa pihvit. Pihvien kanssa syödään muussia johon vähän luonnetta tuo lanttu.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
400 g naudan ulkofileetä tai 400 g tofua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
10 g öljyä
- haudutettu sipuli naisen annos
3 sipulia
10 g voita
3 dl vettä
1 liha-annosfondi tai kasvisfondia
2 tl sinappia
- muussi naisen annos
480 g perunoita
200 g lanttua
ripaus suolaa
10 g öljyä
- miehen annos
600 g naudan ulkofileetä tai 600 g tofua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
15 g öljyä
- haudutettu sipuli miehen annos
4 sipulia
20 g voita
4 dl vettä
1 1/2 liha-annosfondia tai kasvisfondia
3 tl sinappia
- muussi miehen annos
760 g perunoita
300 g lanttua
ripaus suolaa
15 g öljyä
OHJEET
- Kuori ja kuutioi perunat ja lanttu. Laita kuutiot kattilaan ja lisää päälle reilusti vettä. Keitä kasviksia niin kauan että ne ovat pehmenneet. Kaada kattilasta keitinvesi talteen. Survo kasvikset muussinuijalla ja lisää joukkoon sen verran keitinvettä että muussi on sopivaa. Lisää öljy ja mausta suolalla.
- Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja leikkaa sipulit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Kaada sipulien päälle vesi ja lisää fondi sekä sinappi. Sekoita ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.
- Leikkaa ulkofileestä neljä tasapaksua pihviä tai siivuta tofu. Taputtele pihvien tai tofun pinnat kuivaksi talouspaperilla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista kaksi pihviä / tofua kerrallaan kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä.
- Syö pihvit muussin ja sipulikastikkeen kanssa.