Sitruunainen salviakana

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Tämä helppo arjen pelastaja ruoka vaatii vain vähän pilkkomista ja uuni hoitaa loput. Salvia on ihana yrtti mitä käytetään Suomessa aika vähän. Nyt on hyvä hetki tutustua myös siihen!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 kokonainen valkosipuli

  • 360 g perunaa

  • 1/3 kukkakaali

  • 300 g kanan paistileikkeitä tai 300 g tofua

  • 1 ruukku tuoretta salviaa

  • 1 tl suolaa

  • useampi rouhaus mustapippuria

  • 1 (luomu)sitruuna

  • 45 g oliiviöljyä

  • miehen annos
  • 1 kokonainen valkosipuli

  • 570 g perunaa

  • 1/2 kukkakaali

  • 450 g kanan paistileikkeitä tai 450 g tofua

  • 1 ruukku tuoretta salviaa

  • 1 tl suolaa

  • useampi rouhaus mustapippuria

  • 1 (luomu)sitruuna

  • 30 g oliiviöljyä

ohjeet

  • Lohkaise kokonaisesta valkosipuleista kärki pois veitsellä. Pilko perunat lohkoiksi.
  • Laita kanat tai tofut, perunat, kukkukaali, salvian lehdet (säästä muutama lehti koristeluun) ja kokonainen valkosipuli uunin kestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitruunat puoliksi, purista vuokaan puolikkaan sitruunan mehu muiden ainesten päälle ja lisää toinen sitruunan puolikas vuokaan sellaisenaan.
  • Lisää päälle oliiviöljy ja paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Lusikoi vuoan pohjalle valunutta nestettä pottujen ja kanojen päälle ennen tarjoilua. Viimeistele muutamalla tuoreella salvianlehdellä ja puristele pehmenneet valkosipulinkynnet ulos kuoresta ennen syömistä. Rouhi päälle tarvittaessa vielä suolaa ja mustapippuria ja purista uunissa tummaksi paahtuneesta sitruunan puolikkaasta mehut kanojen päälle.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!