Sitruunainen salviakana
Annokset
3
annostaValmistusaika
1
hour30
minutesTämä helppo arjen pelastaja ruoka vaatii vain vähän pilkkomista ja uuni hoitaa loput. Salvia on ihana yrtti mitä käytetään Suomessa aika vähän. Nyt on hyvä hetki tutustua myös siihen!
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 kokonainen valkosipuli
360 g perunaa
1/3 kukkakaali
300 g kanan paistileikkeitä tai 300 g tofua
1 ruukku tuoretta salviaa
1 tl suolaa
useampi rouhaus mustapippuria
1 (luomu)sitruuna
45 g oliiviöljyä
- miehen annos
1 kokonainen valkosipuli
570 g perunaa
1/2 kukkakaali
450 g kanan paistileikkeitä tai 450 g tofua
1 ruukku tuoretta salviaa
1 tl suolaa
useampi rouhaus mustapippuria
1 (luomu)sitruuna
30 g oliiviöljyä
ohjeet
- Lohkaise kokonaisesta valkosipuleista kärki pois veitsellä. Pilko perunat lohkoiksi.
- Laita kanat tai tofut, perunat, kukkukaali, salvian lehdet (säästä muutama lehti koristeluun) ja kokonainen valkosipuli uunin kestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitruunat puoliksi, purista vuokaan puolikkaan sitruunan mehu muiden ainesten päälle ja lisää toinen sitruunan puolikas vuokaan sellaisenaan.
- Lisää päälle oliiviöljy ja paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Lusikoi vuoan pohjalle valunutta nestettä pottujen ja kanojen päälle ennen tarjoilua. Viimeistele muutamalla tuoreella salvianlehdellä ja puristele pehmenneet valkosipulinkynnet ulos kuoresta ennen syömistä. Rouhi päälle tarvittaessa vielä suolaa ja mustapippuria ja purista uunissa tummaksi paahtuneesta sitruunan puolikkaasta mehut kanojen päälle.