Tex mex -bataattivuoka
4
annosta20
minutes2
hoursKoko perheen herkkuruoka maistuu bataatista ja tex mex -kanakastikkeesta. Bataatti tuo vuokaan ihanaa makeutta ja palsternakasta tulee mukavaa pähkinäistä makua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
400 g bataattia
1 palsternakka
1 punasipuli
2/3 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
400 g kanasuikaleita tai 280 g härkistä
10 g öljyä
1 tlk (à 230 g) mietoa salsaa (sokeroimaton)
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
60 g juustoraastetta
Halutessasi päälle korianteria, persiljaa tai tuoretta chiliä
- miehen annos
600 g bataattia
1 palsternakka
1 punasipuli
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
600 g kanasuikaleita tai 400 g härkistä
15 g öljyä
1 tlk (à 230 g) mietoa salsaa (sokeroimaton)
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
90 g juustoraastetta
Halutessasi päälle korianteria, persiljaa tai tuoretta chiliä
OHJEET
- Pese, kuori ja leikkaa bataatti ja palsternakka ohuiksi suikaleiksii. Kuori ja suikaloi punasipulit.
- Laita leivinpaperi uunivuokaan ja levitä siihen bataatit, palsternakat sekä sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet.
- Paista kanasuikaleet öljyssä.
- Sekoita kanasuikaleiden tai Härkiksen joukkoon tacokastike ja cayennepippuri.
- Nosta vuoka uunista ja säädä lämpö grillivastukselle 225 asteeseen. Lisää sitten kana- tai Härkis-seos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista vielä noin 8 minuuttia. Lisää halutessasi päälle yrttejä tai chiliä valmiin ruoan pinnalle.