Thaimaalainen kesäkeitto ravuilla

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Thaimaalaiseen kesäkeittoon makua tuo kookos ja currytahna. Tähän voit lisätä makua joko persiljalla tai korianterilla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 4 porkkanaa

  • 1/2 parsakaali

  • 1/2 kukkakaalia

  • 1 rkl currytahnaa

  • 8 dl vettä

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (8%)

  • n. 100 g sokeriherneen palkoja

  • 1/2 ruukkua persiljaa tai korianteria hienonnettuna

  • Lisäksi limetin lohkoja

  • 450 g katkarapuja tai jättikatkarapuja

  • miehen annos
  • 6 porkkanaa

  • 1/2 parsakaali

  • 1 kukkakaali

  • 2 rkl currytahnaa

  • 10 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 tlk (400 ml) kookosmaitoa (8%)

  • n. 150 g sokeriherneen palkoja

  • 1/2 ruukkua persiljaa tai korianteria hienonnettuna

  • Lisäksi limetin lohkoja

  • 600 g katkarapuja tai jättikatkarapuja

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele porkkanat. Irrota kaaleista kukinnot ja paloittele varret. Kuumenna currytahnaa kattilassa hetki.
  • Lisää porkkanat, parsakaalit ja vesi. Kiehauta ja mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Lisää keittoon kukkakaalit. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookosmaito ja herneen palot. Anna keiton kiehahtaa. Lisää lopuksi ravut.
  • Lisää päälle persiljaa tai korianteria, sekä halutessasi lime-lohkoja.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!