Thaimaalainen kesäkeitto ravuilla
3
Annosta30
minutesThaimaalaiseen kesäkeittoon makua tuo kookos ja currytahna. Tähän voit lisätä makua joko persiljalla tai korianterilla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
4 porkkanaa
1/2 parsakaali
1/2 kukkakaalia
1 rkl currytahnaa
8 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (8%)
n. 100 g sokeriherneen palkoja
1/2 ruukkua persiljaa tai korianteria hienonnettuna
Lisäksi limetin lohkoja
450 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
- miehen annos
6 porkkanaa
1/2 parsakaali
1 kukkakaali
2 rkl currytahnaa
10 dl vettä
1 tl suolaa
2 tlk (400 ml) kookosmaitoa (8%)
n. 150 g sokeriherneen palkoja
1/2 ruukkua persiljaa tai korianteria hienonnettuna
Lisäksi limetin lohkoja
600 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
Ohjeet
- Kuori ja paloittele porkkanat. Irrota kaaleista kukinnot ja paloittele varret. Kuumenna currytahnaa kattilassa hetki.
- Lisää porkkanat, parsakaalit ja vesi. Kiehauta ja mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää keittoon kukkakaalit. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookosmaito ja herneen palot. Anna keiton kiehahtaa. Lisää lopuksi ravut.
- Lisää päälle persiljaa tai korianteria, sekä halutessasi lime-lohkoja.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.