Tomaattinen kaalilaatikko
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
2
hoursTässä kaalilaatikkoversiossa kaali saa lisää makua tomaatista.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
20 g voita
1 kg keräkaalia
2 dl vettä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
2 sipulia
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl meiramia
40 g siemeniä
2 tomaattia
2 tl basilikaa
tuoretta basilikaa
- miehen annos
30 g voita
1 kg keräkaalia
2 dl vettä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
3 sipulia
600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 rkl meiramia
60 g siemeniä
3 tomaattia
3 tl basilikaa
tuoretta basilikaa
Ohjeet
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit.
- Laita voi sulamaan paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sipulit ja kaalisuikaleet. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä, muista sekoitella välllä. Lisää vesi.
- Sekoita kaalin joukkoon jauheliha tai liotettu soijarouhe pieninä nokareina. Lisää hetken kuluttua tomaattimurska. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla ja basilikalla.
- Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää eli 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa puoli tuntia. Levitä pinnalle siemenet ja päälle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla vielä noin puoli tuntia. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.