Tonnikalapihvit ja ratatouille

Annoksia

4

Annosta
Cooking time

1

hour 

30

minutes

Tonnikalapihvit ja ratatouille ovat hyvä pari. Ratatouille on perinteinen ranskalainen kasvislisuke. Kannattaa valita talouden isoin vuoka mihin sen kasaa. Jos ei jaksa asetella vihanneksia, niin ne voi vain pilkkoa ja kaataa tomaattikastikkeen päälle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • Naisen tonnikalapihvit
  • 300 g tonnikalaa

  • 2 kananmunaa

  • 100 g ranskankermaa

  • 1/2 ruukkua ruohosipulia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 rkl psylliumia

  • 10 g oliiviöljyä

  • Miehen tonnikalapihvit
  • 450 g tonnikalaa

  • 3 kananmunaa

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 ruukkua ruohosipulia

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 rkl psylliumia

  • 15 g oliiviöljyä

  • Ratatouille
  • 1 prk yrttitomaattimurskaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 ruukkua timjamia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 sipuli

  • 2 tomaattia

  • 1 paprika

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 munakoiso

Ohjeet

  • Valmista ensin ratatouille. Sekoita kulhossa tomaattimurska, timjami, suola ja pilkotut valkosipulinkynnet. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  • Pilko vihannekset siivuiksi.
  • Kaada isoon uunivuokaan pohjalle mausteinen tomaattimurska.
  • Lado päälle vihannekset.
  • Laita paistumaan vuoka 200 asteiseen uuniin. Paistoaika on on noin 1 tunti. Testaa että vihannekset ovat pehmenneet.
  • Tee sillä aikaa tonnikalapihvit. Sekoita kulhossa tonnikala ja kananmunat. Lisää ranskankerma, mausteet, hienonnettu ruohosipuli ja psyllium. Sekoita rivakasti.
  • Laita pannulle oliiviöljyä. Muotoile käsin tai lusikalla pihvit pannulle ja paista, niin että pinta on ruskistunut.
  • Syö tällä aterialla 1/5 osa pihveistä ja ratatouillesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!