Tonnikalapihvit ja ratatouille
4
Annosta1
hour30
minutesTonnikalapihvit ja ratatouille ovat hyvä pari. Ratatouille on perinteinen ranskalainen kasvislisuke. Kannattaa valita talouden isoin vuoka mihin sen kasaa. Jos ei jaksa asetella vihanneksia, niin ne voi vain pilkkoa ja kaataa tomaattikastikkeen päälle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- Naisen tonnikalapihvit
300 g tonnikalaa
2 kananmunaa
100 g ranskankermaa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rkl psylliumia
10 g oliiviöljyä
- Miehen tonnikalapihvit
450 g tonnikalaa
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 ruukkua ruohosipulia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl psylliumia
15 g oliiviöljyä
- Ratatouille
1 prk yrttitomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukkua timjamia
1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1 sipuli
2 tomaattia
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
Ohjeet
- Valmista ensin ratatouille. Sekoita kulhossa tomaattimurska, timjami, suola ja pilkotut valkosipulinkynnet. Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Pilko vihannekset siivuiksi.
- Kaada isoon uunivuokaan pohjalle mausteinen tomaattimurska.
- Lado päälle vihannekset.
- Laita paistumaan vuoka 200 asteiseen uuniin. Paistoaika on on noin 1 tunti. Testaa että vihannekset ovat pehmenneet.
- Tee sillä aikaa tonnikalapihvit. Sekoita kulhossa tonnikala ja kananmunat. Lisää ranskankerma, mausteet, hienonnettu ruohosipuli ja psyllium. Sekoita rivakasti.
- Laita pannulle oliiviöljyä. Muotoile käsin tai lusikalla pihvit pannulle ja paista, niin että pinta on ruskistunut.
- Syö tällä aterialla 1/5 osa pihveistä ja ratatouillesta.