Uunifeta
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
45
minutesToiveresepti! Tämä uunifeta vie kielen mennessään.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g kevyt salaattijuustoa (rasvaa 10% tai alle) fetan tyyppinen juusto
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
chilihiutaleita
300 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
kaksi pientä kesäkurpitsaa
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
- miehen annos
300 g kevyt salaattijuustoa (rasvaa 10% tai alle) fetan tyyppinen juusto
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
chilihiutaleita
400 g kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
kaksi kesäkurpitsaa
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
Ohjeet
- Laita öljyllä voideltuun uunivuokaan feta ja kaada päälle 20 gl oliiviöljyä
- Lisää kirsikkatomaatit ja kierittele ne öljyssä
- Lisää lopuksi runsaasti vastarouhittua mustapippuria, suolaa ja pilkotut valkosipulinkynnet.
- Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Sen jälkeen nosta hieman lämpötilaa 225 asteeseen ja laita uunin grillivastukset päälle ja anna vielä olla noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä (tai spiraalileikkurilla jos sellainen löytyy) ja aseta valumaan lautaselle talouspaperin päälle.
- Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita noin minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ne hieman pehmenevät mutta jäävät vielä napakoiksi.
- Sekoita feta ja tomaatit kesäkurpitsaan.
- Syö puolet tällä aterialla.