Vadelmakakku

Annokset

8

annosta
Aktiivinen valmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 

20

minutes

Herkullisen raikas ja täyteläinen kakku valmistuu ilman uunia.

Koko kakussa on 12 naisen ja 8 miehen rasva-annosta ja naisen reilu 1 ja miehen vajaa 1 proteiiniannosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • Pohja
  • 150 g pehmeitä kuivattuja taateleita

  • 150 g hasselpähkinöitä (valmis rouhekin käy)

  • ripaus suolaa

  • 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)

  • vadelmahillo
  • 200 g vadelmia

  • 10 g chiansiemeniä

  • 3 rkl mustaherukkamehua

  • moussetäyte
  • 200 g rahkaa

  • 200 g ricotta-juustoa

  • 4 liivatelehteä

  • 1 dl erytritolia

  • 1/2 mustaherukkamehua

  • ripaus vaniljajauhetta

ohjeet

  • Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  • Jos käytät sauvasekoitinta rouhi aineksia valmiiksi ja lisää taateleita ja hasselpähkinöitä pienissä erissä.
  • Laita leivinpaperi noin 20 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Painele pohjan taikina vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
  • Laita vadelmat kattilaan ja lisää mustaherukkamehu ja chiansiemenet. Lämmitä seos ja kiehauta nopeasti. Aja seos vielä tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jäähdytä.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, ricottajuusto, erytritoli ja vaniljajauhe. Lämmitä mustaherukkamehu melkein kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet ja lisää lämpöiseen mustaherukkamehuun. Sekoittele niin kauan että liivatelehdet ovat sulaneet.
  • Anna seoksen hetki jäähtyä (ei kuitenkaan liikaa, ettei ne ehdi jähmettyä) ja lisää sitten rahka-ricottaseokseen.
  • Lisää vadelmahillo pohjan päälle. Lisää vielä päällimmäiseksi rahka-ricottatäyte.
  • Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
  • Koristele kakku vadelmilla ja kukilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!