Varhaisvihannessalaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Varhaisvihanneksista valmistuu värikäs ja maukas salaatti. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 5 varhaisporkkanaa

  • 250 g vihreää parsaa

  • 1/2 nippua retiisejä

  • ½ varhaiskaalia

  • 1/2 kerää pehmeälehtistä keräsalaattia

  • 300 g kanafileitä tai 300 g tofua

  • 10 g öljyä

  • sitruunapippuria ja suolaa

  • 60 g parmesania

  • naisen annos kastiketta
  • 20 g öljyä

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 rkl lehtipersiljaa silputtuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl sitruunapippuria

  • miehen annos
  • 7 varhaisporkkanaa

  • 250 g vihreää parsaa

  • 1 nippu retiisejä

  • ½ varhaiskaalia

  • 1 kerää pehmeälehtistä keräsalaattia

  • 450 g kanafileitä tai 450 g tofua

  • 15 g öljyä

  • sitruunapippuria ja suolaa

  • 90 g parmesania

  • miehen annos kastiketta
  • 30 g öljyä

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl sitruunapippuria

ohjeet

  • Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta puhtaiksi. Pilko ne tikuiksi. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele parsat. Keitä parsoja ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia.
  • Paista kanafileet tai talouspaperilla kuivattu viipaloitu tofu öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Huuhtele keitetyt vihannekset kylmällä vedellä ja valuta huolella.
  • Poista retiiseistä kannat ja juuret. Viipaloi retiisit. Suikaloi varhaiskaali. Huuhtele ja kuivaa salaatin lehdet.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi salaatin lehdet vadille ja nostele päälle kasvikset ja kana- tai tofuviipaleet. Valuta pinnalle kastike ja nostele ainekset kevyesti sekaisin. Lisää päälle parmesania lastuina tai raasteena.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!