Varhaisvihannessalaatti
3
annosta30
minutesVarhaisvihanneksista valmistuu värikäs ja maukas salaatti.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
5 varhaisporkkanaa
250 g vihreää parsaa
1/2 nippua retiisejä
½ varhaiskaalia
1/2 kerää pehmeälehtistä keräsalaattia
300 g kanafileitä tai 300 g tofua
10 g öljyä
sitruunapippuria ja suolaa
60 g parmesania
- naisen annos kastiketta
20 g öljyä
1 sitruunan mehu
1 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
- miehen annos
7 varhaisporkkanaa
250 g vihreää parsaa
1 nippu retiisejä
½ varhaiskaalia
1 kerää pehmeälehtistä keräsalaattia
450 g kanafileitä tai 450 g tofua
15 g öljyä
sitruunapippuria ja suolaa
90 g parmesania
- miehen annos kastiketta
30 g öljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2/3 tl suolaa
2/3 tl sitruunapippuria
ohjeet
- Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta puhtaiksi. Pilko ne tikuiksi. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele parsat. Keitä parsoja ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia.
- Paista kanafileet tai talouspaperilla kuivattu viipaloitu tofu öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele keitetyt vihannekset kylmällä vedellä ja valuta huolella.
- Poista retiiseistä kannat ja juuret. Viipaloi retiisit. Suikaloi varhaiskaali. Huuhtele ja kuivaa salaatin lehdet.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi salaatin lehdet vadille ja nostele päälle kasvikset ja kana- tai tofuviipaleet. Valuta pinnalle kastike ja nostele ainekset kevyesti sekaisin. Lisää päälle parmesania lastuina tai raasteena.