Vihreä pesto

Annokset

10

rasva-annosta
Valmistusaika

15

minutes

Voit tehdä peston joko cashewpähkinöistä tai pinjansiemenistä. Voit myös paahtaa pähkinöitä tai siemeniä, jos haluat pestoon paahteisen maun.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • 2 dl tuoreita basilikan lehtiä

  • 1 dl (60 g) cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä

  • 1 dl (40 g) parmesaanijuustoa raastettuna

  • 1 -2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 dl (50 g) oliiviöljyä (lisää tarvittaessa)

  • 1 rkl sitruunamehua

  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

ohjeet

  • Halutessasi pestoon paahteista makua, paahda cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna niiden jäähtyä.
  • Laita basilikan lehdet, cashewpähkinät/pinjansiemenet, parmesaani, valkosipuli ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
  • Lisää oliiviöljyä vähitellen, kunnes pesto on haluamasi koostumuksen mukaista. Lisää tarvittaessa hieman enemmän sitruunamehua, jos seos on liian paksua.
  • Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan ja sekoita vielä kerran.
  • Siirrä pesto purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Pesto säilyy noin viikon verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!