Vihreä pesto
Annokset
10
rasva-annostaValmistusaika
15
minutesVoit tehdä peston joko cashewpähkinöistä tai pinjansiemenistä. Voit myös paahtaa pähkinöitä tai siemeniä, jos haluat pestoon paahteisen maun.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
2 dl tuoreita basilikan lehtiä
1 dl (60 g) cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 dl (40 g) parmesaanijuustoa raastettuna
1 -2 valkosipulinkynttä
1/2 dl (50 g) oliiviöljyä (lisää tarvittaessa)
1 rkl sitruunamehua
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
ohjeet
- Halutessasi pestoon paahteista makua, paahda cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna niiden jäähtyä.
- Laita basilikan lehdet, cashewpähkinät/pinjansiemenet, parmesaani, valkosipuli ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
- Lisää oliiviöljyä vähitellen, kunnes pesto on haluamasi koostumuksen mukaista. Lisää tarvittaessa hieman enemmän sitruunamehua, jos seos on liian paksua.
- Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan ja sekoita vielä kerran.
- Siirrä pesto purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Pesto säilyy noin viikon verran.