Vitello tonnato

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

15

minutes
Paahtopaistin valmistusaika aktiivinen

20

minutes
Paahtopaistin valmistusaika passiivinen

7

hours 

Italialainen klassikkoannos vitello tonnato valmistetaan perinteisesti kei­tetystä vasikan­ paistista. Me tehdään ateria paahtopaistista. Annos viimeistellään maukkaalla tonni­kalakastikkeella ja parmesaanilla. Jos paistat isomman paistin, niin ei huolta voit käyttää lopun siitä paahtopaistisalaattiin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 200 g kypsää naudan paahtopaistia tai 200 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya

  • tonnikalakastike naisen annos
  • 100 g tonnikalaa vedessä

  • 1 tl dijoninsinappia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 60 g majoneesia

  • 20 g parmesaanijuustolastuja

  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta

  • 1 rkl kapriksia

  • 100 g rucolaa

  • miehen annos
  • 300 g kypsää naudan paahtopaistia tai 300 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya

  • tonnikalakastike miehen annos
  • 150 g tonnikalaa vedessä

  • 1 1/2 tl dijoninsinappia

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

  • 90 g majoneesia

  • 30 g parmesaanijuustolastuja

  • 3 tl sitruunan kuoriraastetta

  • 1 1/2 rkl kapriksia

  • 150 g rucolaa

  • paahtopaistin paistamiseen jos paistat paistin itse
  • Määrät on 500 g paahtopaistille

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria myllystä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 oksaa rosmariinia

ohjeet

  • Jos paistat itse paahtopaistin aloita siitä. Huom. loppu paahtopaisti hyödynnetään seuraavan viikon salaatissa.
  • Ota 500 grammaa naudan paahtopaistia puoli tuntia ennen pais­tamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan yksi teelusikallinen suolaa ja yksi teelusikallinen mustapippuria myllystä. Paista pintaan väri pannulla. Jatka kypsentämistä 150 ­asteisessa uu­nissa, kunnes mittari näyttää 58 as­tetta.
  • Sekoita keskenään oliiviöljy, kolme hienonnettua valkosipulinkynttä ja kolme oksaa rosmariinia. Sivele öljy kuuman paistin päälle. Hiero seos­ta pintaan. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään kuusi tun­tia.
  • Tee tonnikalakastike. Valuta yksi purkki tonnikalaa vedestä. Lai­ta tonnikala, dijoninsinappia­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Lisää majoneesi ja sekoita muiden aineiden kanssa.
  • Leikkaa kylmästä lihasta ohui­ta viipaleita tai ota kasvisleikkeleet. Laita ne tarjoiluvadille. Lusikoi päälle tonnikalamajoneesia. Viimeistele vitello tonnato parmesaanijuustolastuilla, sitruu­nan kuoriraasteella, kapriksilla ja rucolalla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!