Vitello tonnato
3
annosta15
minutes20
minutes7
hoursItalialainen klassikkoannos vitello tonnato valmistetaan perinteisesti keitetystä vasikan paistista. Me tehdään ateria paahtopaistista. Annos viimeistellään maukkaalla tonnikalakastikkeella ja parmesaanilla. Jos paistat isomman paistin, niin ei huolta voit käyttää lopun siitä paahtopaistisalaattiin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
200 g kypsää naudan paahtopaistia tai 200 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya
- tonnikalakastike naisen annos
100 g tonnikalaa vedessä
1 tl dijoninsinappia
1 rkl sitruunamehua
60 g majoneesia
20 g parmesaanijuustolastuja
2 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl kapriksia
100 g rucolaa
- miehen annos
300 g kypsää naudan paahtopaistia tai 300 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya
- tonnikalakastike miehen annos
150 g tonnikalaa vedessä
1 1/2 tl dijoninsinappia
1 1/2 rkl sitruunamehua
90 g majoneesia
30 g parmesaanijuustolastuja
3 tl sitruunan kuoriraastetta
1 1/2 rkl kapriksia
150 g rucolaa
- paahtopaistin paistamiseen jos paistat paistin itse
Määrät on 500 g paahtopaistille
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
20 g oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia
ohjeet
- Jos paistat itse paahtopaistin aloita siitä. Huom. loppu paahtopaisti hyödynnetään seuraavan viikon salaatissa.
- Ota 500 grammaa naudan paahtopaistia puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan yksi teelusikallinen suolaa ja yksi teelusikallinen mustapippuria myllystä. Paista pintaan väri pannulla. Jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta.
- Sekoita keskenään oliiviöljy, kolme hienonnettua valkosipulinkynttä ja kolme oksaa rosmariinia. Sivele öljy kuuman paistin päälle. Hiero seosta pintaan. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään kuusi tuntia.
- Tee tonnikalakastike. Valuta yksi purkki tonnikalaa vedestä. Laita tonnikala, dijoninsinappia ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Lisää majoneesi ja sekoita muiden aineiden kanssa.
- Leikkaa kylmästä lihasta ohuita viipaleita tai ota kasvisleikkeleet. Laita ne tarjoiluvadille. Lusikoi päälle tonnikalamajoneesia. Viimeistele vitello tonnato parmesaanijuustolastuilla, sitruunan kuoriraasteella, kapriksilla ja rucolalla.