Voikana
4
Annosta45
minutesToiveresepti! Voikana eli intialainen butter chicken on mausteinen ruoka jossa intialainen mausteisuus yhdistyy tomaattikastikkeeseen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanan fileepihvejä, maustamaton tai Mifu suikaletta 320 g
20 g voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl chilirouhetta
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
3/4 tl suolaa
1 prk (2 dl) kevyt ruokakermaa (rasvaa 10%)
2 kukkakaalia
- miehen annos
600 g kanan fileepihvejä, maustamaton tai Mifu suikaletta 500 g
40 g voita
1 1/2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
n. 3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 tl garam masala -mausteseosta
1 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilirouhetta
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
4 rkl tomaattipyrettä
3/4 tl suolaa
2 prk (2 dl) kevyt ruokakermaa (rasvaa 10%)
3 kukkakaalia
Ohjeet
- Kuutioi broilerit ja ruskista ne (tai Mifu suikaleet) 10 g voissa paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipul lopussai voissa. Lisää inkivääri, garam masala, chilirouhe ja juustokumina. Kääntele vielä hetki.
- Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja tomaattipyre sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen broilerit (tai Mifu suikaleet) ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia.
- Pilko kukkakaalit. Laita ne höyryttymään kattilaan.
- Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
- Kun kukkakaalit ovat pehmenneet, niin ne ovat valmiit. Ripottele halutessasi niiden päälle vähän suolaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa voikanasta ja kukkakaalista.