Yrttilammas ja sitruunakasvikset
3
annosta1
hourYrttikuorrute tuo karitsan paahtopaistiin mukavan raikkauden. Sitruunaiset kasvikst sopivat loistavasti pariksi karitsalle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos yrttilammas
300 g karitsan paahtopaisteja tai 300 g tofua
10 g öljyä
- yrittikuorrute naisen annos
2 dl yrttejä: esim. tuoretta basilikaa, tuoretta timjamia, tuoretta rosmariinia, tuoretta minttua
20 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- naisen annos sitruunakasvikset
3 porkkanaa
6 maa-artisokkaa
2 valkosipulia
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
10 g öljyä
1 rkl rosmariinia
- kastike naisen annos
100 g turkkilaista jogurttia
3 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
- miehen annos yrttilammas
450 g karitsan paahtopaisteja tai 450 g tofua
15 g öljyä
- yrittikuorrute miehen annos
3 dl yrttejä: esim. tuoretta basilikaa, tuoretta timjamia, tuoretta rosmariinia, tuoretta minttua
30 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- miehen annos sitruunakasvikset
6 porkkanaa
6 maa-artisokkaa
2 valkosipulia
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
15 g öljyä
1 1/2 rkl rosmariinia
- kastike miehen annos
200 g turkkilaista jogurttia
6 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta. Sekoita hienonnetut yrtit oliiviöljyyn sauvasekoittimella. Mausta yrttiöljy suolalla ja pippurilla.
- Kuivaa paahtopaistit tai tofu talouspaperilla ja ruskista öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Nosta paahtopaistit tai tofu pieneen, matalaan uunivuokaan. Levitä päälle yrtti-öljyseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 65–70 astetta ja liha punertaa. Jos käytit tofua 10 minuuttia uunissa riittää. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna paistien vetäytyä puolisen tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille.
- Pese maa-artisokat ja porkkanat huolellisesti. Leikkaa porkkanat kuorineen kahtia ja puolikkaat vielä kahteen lohkoon. Voit halkaista myös isoimmat maa-artisokat. Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa porkkanalohkojen ja maa-artisokkien kanssa. Levitä kasvikset uunipannulle. Halkaise valkosipulit ja lisää uunipannulle. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista hedelmästä mehu. Ota kasvikset uunista. Sekoita uunipannulla kasvisten joukkoon rosmariinilla ja kuoriraasteella maustettu sitruunanmehu. Nosta kasvikset takaisin uuniin ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia niin että kasvikset ovat pehmenneet.
- Sekoita kastikeainekset.
- Purista kypsistä valkosipuleista kynnet kasvisten päälle.
- Tarjoa kasvikset ja kastike ohueksi viipaloitujen paahtopaistien kanssa.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa