Mansikka-raparperi-salaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

15

minutes

Tässä salaatissa on kesä kulhossa. Mansikoista tulee makeus, raparperista happamuus ja fetasta suolaisuus vastapainoksi. Hunaja vastaa yhtä annosta marjoja tai hedelmiä ruokavaliossa, eli sitä voi toisinaan käyttää tuomaan makeutta.

Vinkki! Voit aina korvata Vuolukanan vaikka paistamalla kana-suikaleita tai jollain muulla leikkeleellä (lihapitoisuus yli 90%).

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g raparperia (2-3 vartta)

  • 1 rkl hunajaa

  • 2 avomaankurkkua tai 1/2 tavallista kurkkua

  • 100 g tuoreita mansikoita

  • 80 g fetajuustoa

  • 1 ruukku salaattia

  • 40 g cashewpähkinöitä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • mustapippuria

  • 300 g vuolukanaa tai 240 g Mifu-suikaleita

  • miehen annos
  • 400 g raparperia (3-4 vartta)

  • 2 rkl hunajaa

  • 3 avomaankurkkua tai 1 tavallinen kurkku

  • 150 g tuoreita mansikoita

  • 120 g fetajuustoa

  • 1 ruukku salaattia

  • 60 g cashewpähkinöitä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • mustapippuria

  • 450 g vuolukanaa tai 375 g Mifu-suikaleita

Ohjeet

  • Paloittele raparperit noin 3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paahda raparperipaloja ja hunajaa pannulla sen aikaa, että raparperit hieman pehmenevät. Nosta raparperit pois kuumalta pannulta. Jätä hunaja pannulle, laita liesi pois päältä.
  • Sekoita kastiketta varten valkoviinietikka ja raparpereista jäänyt hunajaliemi. Mausta ripauksella mustapippuria.
  • Viipaloi kurkku ja mansikat. Paloittele fetajuusto paloiksi.
  • Asettele laakealle vadille salaatinlehdet, raparperit, kurkkuviipaleet, mansikat ja fetapalat. Ripottele pinnalle pähkinät. Paahda pähkinät halutessasi. Valuta kastike salaatin päälle.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!