Kesäkurpitsaleipä ja baba ganoush
4
Annosta1
hourKesäkurpitsaleipä on ihanan mehevä. Sen kanssa sopii hyvin baba ganoush eli munakoisotahna. Baba ganoushia voit käyttää muutenkin dippinä tai lisukkeena eli ruuille.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- kesäkurpitsaleipä naisen annos
4 kananmunaa
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
2/3 raastettu kesäkurpitsa
1 1/2 rkl psylliumia
40 g kookos- tai mantelijauhoa
20 g seesaminsiemeniä
2/3 dl pofiberia
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Seesaminsiemeniä päälle
- leivän päälliset / yksi naisen annos
50 g vuolukalkkunaa tai 50 g kasvisleikkelettä esim. Muu
kasviksia
- kesäkurpitsaleipä miehen annos
6 kananmunaa
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 raastettu kesäkurpitsa
2 rkl psylliumia
60 g kookos- tai mantelijauhoa
30 g seesaminsiemeniä
1 dl pofiberia
½ tl suolaa
1 ,5 tl leivinjauhetta
Seesaminsiemeniä päälle
- leivän päälliset / yksi miehen annos
75 g vuolukalkkunaa tai 75 g kasvisleikkelettä esim. Muu
kasviksia
- baba ganoush
1 (n. 400 g)munakoiso
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/2 –3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl persiljaa
15 g oliiviöljyä
Ohjeet
- Tee ensin leipä taikina. Raasta kesäkurpitsa ja nosta se siivilään valumaan. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja kesäkurpitsaraaste.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja kumoa se sitten voideltuun leipävuokaan. Tasoita leivän pinta ja ripottele sen päälle seesaminsiemeniä koristeeksi.
- Halkaise munakoiso pitkittäin.
- Paista leipää uunissa 200 ⁰C asteessa 40 minuuttia ja laita myös munakoiso uuniin paahtumaan.
- Munakoiso kypsyy noin puolessa tunnissa pehmeäksi.
- Tarkista leivän kypsyys hammastikun avulla. Anna leivän jäähtyä vuoassaan ja leikkaa se sitten siivuiksi. Leipä sopii myös pakastettavaksi ja paahdettavaksi.
- Kun munakoiso on pehmennyt, lusikoi munakoison sisus kulhoon tai irrota kuori munakoisosta vetämällä. Soseuta munakoiso.
- Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Yhdistä kaikki tahnan ainekset keskenään.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa leivästä ja baba ganoushista leivänpäällisten kanssa.