Vihreä shakshuka
2
Annosta20
minutesLähi-idässä syödään perinteisesti aamiaiseksi shakshukaa, eli tomaatti-kananmunapannua. Teimme nyt tästä reseptistä vihreän version. Tämä on ihanan ruokaisa aamupala!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
10 g rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
2 dl kasvisrasvasekoite 4% esim. Kotimaista tai Flora ruoka kevyt & paksu
4 kpl kananmunaa
60 g fetaa
1 rasia ananaskirsikoita
1/2 ruukkua basilikaa
- miehen annos
400 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsi
15 g rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
4 dl kasvisrasvasekoite 4% esim. Kotimaista tai Flora ruoka kevyt & paksu
6 kpl kananmunaa
90 g fetaa
1 rasia ananaskirsikoita
1/2 ruukkua basilikaa
Ohjeet
- Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.
- Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kasvisrasvasekoite ja kuumenna.
- Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.
- Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja halutessasi fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla.
- Syö tällä aterialla puolet shakshukasta.