Vihreä shakshuka

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Lähi-idässä syödään perinteisesti aamiaiseksi shakshukaa, eli tomaatti-kananmunapannua. Teimme nyt tästä reseptistä vihreän version. Tämä on ihanan ruokaisa aamupala!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g broccoliinia eli varsiparsakaalia

  • 1 kpl sipuli

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 10 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

  • 150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 2 dl kasvisrasvasekoite 4% esim. Kotimaista tai Flora ruoka kevyt & paksu

  • 4 kpl kananmunaa

  • 60 g fetaa

  • 1 rasia ananaskirsikoita

  • 1/2 ruukkua basilikaa

  • miehen annos
  • 400 g broccoliinia eli varsiparsakaalia

  • 1 kpl sipuli

  • 2 kpl valkosipulinkynsi

  • 15 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

  • 150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 4 dl kasvisrasvasekoite 4% esim. Kotimaista tai Flora ruoka kevyt & paksu

  • 6 kpl kananmunaa

  • 90 g fetaa

  • 1 rasia ananaskirsikoita

  • 1/2 ruukkua basilikaa

Ohjeet

  • Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.
  • Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kasvisrasvasekoite ja kuumenna.
  • Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.
  • Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja halutessasi fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla.
  • Syö tällä aterialla puolet shakshukasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!