Sinappinen uunilohi ja paistettuja kaalisuikaleita
3
Annosta50
minutesNopea ja helppotekoinen arkiruoka, jossa inkivääri ja sinappi antaa hauskan lisätvistin. Kala kannattaa tehdä kerralla valmiiksi, mutta jos aikaa arjessa on, voi kaalisuikaleet pyöräyttää pannulla jokaiseen annokseen erikseen juuri ennen tarjoilua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g lohifileetä
- kastike naisen annos
1 rkl sinappia (dijon)
1 sitruunan mehu
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
suolaa
mustapippuria
20 g oliiviöljyä
- paistetut kaalisuikaleet naisen annos
20 g oliiviöljyä
½-1 valkokaali leikattuna suikaleiksi
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl seesaminsiemeniä
2 silputtua kevätsipulia
loraus soijakastiketta
- lisäksi naisen annos
140 g avokadoa
(suolaa)
- miehen annos
450 g lohifileetä
- kastike miehen annos
1 rkl sinappia (dijon)
1 sitruunan mehu
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
suolaa
mustapippuria
30 g oliiviöljyä
- paistetut kaalisuikaleet miehen annos
30 g oliiviöljyä
½-1 valkokaali leikattuna suikaleiksi
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl seesaminsiemeniä
2 silputtua kevätsipulia
loraus soijakastiketta
- lisäksi miehen annos
200 g avokadoa
(suolaa)
Ohjeet
- Laita lohi paistonkestävään vuokaan ja sekoita kastikeainekset sekaisin. Valele lohi kastikkeella ja laita uunin 225 asteeseen noin 25-30 minuutiksi tai kunnes lohi on kypsä.
- Paista suikaloitua kaalta pannulla öljyssä, kunnes se on kuultavaa, mutta ei täysin pehmeää. Lisää loput ainekset sekaan ja paista vielä hetki.
- Tarjoile avokadon kanssa.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa lohesta, kaalisuikaleista ja avokadosta.