Kasvisgratiini

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

15

minutes

Täyteläinen kasvisgratiini saa makua juustosta ja provencale-mausteseoksesta sekä marinoidusta tofusta. Kasvisgratiini on myös oiva tapa välttää hävikkiä, voit upottaa tähän jääkaapista löytyvät kasvisten loput.



Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 iso sipuli

  • 4 porkkanaa

  • 1/2 parsakaali

  • 1 kukkakaali

  • 100 g kirsikkatomaatteja

  • 120 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta juustoa jos jääkaappiin on jäänyt kantoja)

  • 200 g tofua (esim. Jalotofu marinoitu)

  • 2 ,5 dl kasvisrasvavalmistetta (esim. Flora kevyt ja paksu 4%)

  • 4 kananmunaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 tl provencal-mausteseosta

  • miehen annos
  • 1 iso sipuli

  • 5 porkkanaa

  • 1/2 parsakaali

  • 1 kukkakaali

  • 150 g kirsikkatomaatteja

  • 180 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta juustoa jos jääkaappiin on jäänyt kantoja)

  • 300 g tofua (esim. Jalotofu marinoitu)

  • 5 dl kasvisrasvavalmistetta (esim. Flora kevyt ja paksu 4%)

  • 6 kananmunaa

  • 1 tl suolaa

  • 3 tl provencal-mausteseosta

Ohjeet

  • Pilko ja kuori kasvikset. Laita kasvikset reilun kokoiseen vuokaan.
  • Pilko tofu ja juusto, lisää ne kasvisten joukkoon.
  • Mittaa kasvisrasvasekoite kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää munaseokseen suola ja provencal-mausteseos. Sekoita hyvin.
  • Kaada seos vuokaan.
  • Paista gratiinia uunissa keskitasolla 180 asteessa noin tunti, niin kauan että kasvikset ovat kypsyneet.
  • Syö 1/4 osa gratiinista tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!