Kasvisgratiini
4
Annosta1
hour15
minutesTäyteläinen kasvisgratiini saa makua juustosta ja provencale-mausteseoksesta sekä marinoidusta tofusta. Kasvisgratiini on myös oiva tapa välttää hävikkiä, voit upottaa tähän jääkaapista löytyvät kasvisten loput.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 iso sipuli
4 porkkanaa
1/2 parsakaali
1 kukkakaali
100 g kirsikkatomaatteja
120 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta juustoa jos jääkaappiin on jäänyt kantoja)
200 g tofua (esim. Jalotofu marinoitu)
2 ,5 dl kasvisrasvavalmistetta (esim. Flora kevyt ja paksu 4%)
4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 tl provencal-mausteseosta
- miehen annos
1 iso sipuli
5 porkkanaa
1/2 parsakaali
1 kukkakaali
150 g kirsikkatomaatteja
180 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta juustoa jos jääkaappiin on jäänyt kantoja)
300 g tofua (esim. Jalotofu marinoitu)
5 dl kasvisrasvavalmistetta (esim. Flora kevyt ja paksu 4%)
6 kananmunaa
1 tl suolaa
3 tl provencal-mausteseosta
Ohjeet
- Pilko ja kuori kasvikset. Laita kasvikset reilun kokoiseen vuokaan.
- Pilko tofu ja juusto, lisää ne kasvisten joukkoon.
- Mittaa kasvisrasvasekoite kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää munaseokseen suola ja provencal-mausteseos. Sekoita hyvin.
- Kaada seos vuokaan.
- Paista gratiinia uunissa keskitasolla 180 asteessa noin tunti, niin kauan että kasvikset ovat kypsyneet.
- Syö 1/4 osa gratiinista tällä aterialla.