Kesäkurpitsakakku

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Täyteläinen ja sopivan mehevä kesäkurpitsakakku on helppo tehdä ja maistuu vaativammallekin herkuttelijalle. Voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta.

Kakussa on 4 naisen annosta ja 2 1/2 miehen annosta.



Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja
  • 3 munaa

  • 125 g Alpro Greek style No sugar -jogurttia

  • 2 dl pofiberia

  • 40 g mantelijauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl soodaa

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl kanelia

  • 20 g auringonkukka- tai rypsiöljyä

  • yhden sitruunan kuori ja mehu

  • 200 g kesäkurpitsaraastetta

  • täyte
  • 100 g Philadelphia -kevyt tuorejuustoa

  • 150 g rahkaa

  • 2 – 3 rkl sitruunan mehua

  • sitruunan raastettu kuori

  • 3 rkl (tomu) karppisokeria

  • päälle
  • sitruunan kuorta, mustikoita

Ohjeet

  • Sekoita munat ja Alpro. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet, öljy, sitruunankuoriraaste- ja mehu sekä kesäkurpitsaraaste.
  • Sekoita.
  • Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan.
  • Paista 175 asteessa n. 30 min.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
  • Koristele sitruunankuorella ja mustikoilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!