Kesäkurpitsakakku
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
45
minutesTäyteläinen ja sopivan mehevä kesäkurpitsakakku on helppo tehdä ja maistuu vaativammallekin herkuttelijalle. Voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta.
Kakussa on 4 naisen annosta ja 2 1/2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja
3 munaa
125 g Alpro Greek style No sugar -jogurttia
2 dl pofiberia
40 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
20 g auringonkukka- tai rypsiöljyä
yhden sitruunan kuori ja mehu
200 g kesäkurpitsaraastetta
- täyte
100 g Philadelphia -kevyt tuorejuustoa
150 g rahkaa
2 – 3 rkl sitruunan mehua
sitruunan raastettu kuori
3 rkl (tomu) karppisokeria
- päälle
sitruunan kuorta, mustikoita
Ohjeet
- Sekoita munat ja Alpro. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet, öljy, sitruunankuoriraaste- ja mehu sekä kesäkurpitsaraaste.
- Sekoita.
- Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 30 min.
- Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
- Koristele sitruunankuorella ja mustikoilla.