Kalarulla
4
Annosta45
minutesIhania kesäsiä makuja täynnä oleva kalarulla sopii hyvin vaikka vieraille tarjottavaksi tai vaan omaan herkutteluun.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja naisen annos
4 kananmunaa
40 g yrtti tuorejuustoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
tuoreita yrttejä (tässä persiljaa, ruohosipulia ja tilliä)
- täyte naisen annos
200 g lämminsavusiikaa
100 g turkkilaista jogurttia
60 g yrtti tuorejuustoa
tilliä hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
- pohja miehen annos
6 kananmunaa
60 g yrtti tuorejuustoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
tuoreita yrttejä (tässä persiljaa, ruohosipulia ja tilliä)
- täyte miehen annos
300 g lämminsavusiikaa
200 g turkkilaista jogurttia
90 g yrtti tuorejuustoa
tilliä hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna
1 sitruunan mehu
mustapippuria
Ohjeet
- Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Lisää suola, leivinjauhe ja tuorejuusto, sekä keltuaiset. Sekoita hyvin. Voitele leivinpaperittu pelti öljyllä ja ripottele leivinpaperin päälle pienittyjä yrtttejä. Levitä taikina niiden päälle. Paista pohjaa uunissa 150 asteessa noin 15 minuuttia.
- Tee sillä välin täyte. Perkaa ja paloittele siika (tai muu kala tai proteiininlähde). Sekoita pienitty kala turkkilaiseen jogurttiin ja tuorejuustoon, lisää yrtit, sitruunanmehu ja mustapippuri.
- Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi. Sopii hyvin myös kahvipöytään.