Pikkupihvit ja palsternakkatikut
3
Annosta45
minutesSormiruokailtavat pikkupihvit ja palsternakkatikut maistuvat dipin kanssa herkullisilta. Jos palsternakka ei kuulu lempikasviksiisi, voit korvata sen porkkanalla (1 palsternakka = noin 2 porkkanaa).
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pikkupihvit naisen annos
250 g naudanjauhelihaa tai 100 g soijarouhetta
1 kananmuna
½-1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
1 keltasipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl suolaa
50 g Creme fraichea (12 %)
- palsternakkatikut naisen annos
2 -3 palsternakkaa
10 g oliiviöljyä
ripaus suolaa
- dippi naisen annos
200 g Creme fraichea (12 %)
1 -2 tl valkosipulijauhetta
½-1 tl meri- tai sormisuolaa
- pikkupihvit miehen annos
350 g naudanjauhelihaa tai 140 g soijarouhetta
2 kananmunaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
1 keltasipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl suolaa
100 g Creme fraichea (12 %)
- palsternakkatikut miehen annos
3 -4 palsternakkaa
15 g oliiviöljyä
ripaus suolaa
- dippi miehen annos
300 g Creme fraichea (12 %)
1 -2 tl valkosipulijauhetta
½-1 tl meri- tai sormisuolaa
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 215 asteeseen.
- Sekoita pikkupihvien ainekset (huom. jos käytät soijarouhettetta, niin liota rouhe ensin) keskenään ja muotoile leivinpaperilla päällystetylle pellille pikkupihvejä tai kepakoita. Paista pihvejä uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Kuori ja leikkaa palsternakat tikuiksi ja pyörittele ne hyvin öljyssä. Asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille niin, että ne koskevat mahdollisimman vähän toisiinsa. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Ripottele valmiiden palsternakkatikkujen päälle suolaa.
- Sekoita dippiainekset keskenään ja anna maustua hetki.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa pikkupihveistä, palsternakkatikuista ja dipistä.