Pikkupihvit ja palsternakkatikut

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Sormiruokailtavat pikkupihvit ja palsternakkatikut maistuvat dipin kanssa herkullisilta. Jos palsternakka ei kuulu lempikasviksiisi, voit korvata sen porkkanalla (1 palsternakka = noin 2 porkkanaa).



Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pikkupihvit naisen annos
  • 250 g naudanjauhelihaa tai 100 g soijarouhetta

  • 1 kananmuna

  • ½-1 tl chilihiutaleita

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 keltasipuli silputtuna

  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna

  • 1 tl suolaa

  • 50 g Creme fraichea (12 %)

  • palsternakkatikut naisen annos
  • 2 -3 palsternakkaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • dippi naisen annos
  • 200 g Creme fraichea (12 %)

  • 1 -2 tl valkosipulijauhetta

  • ½-1 tl meri- tai sormisuolaa

  • pikkupihvit miehen annos
  • 350 g naudanjauhelihaa tai 140 g soijarouhetta

  • 2 kananmunaa

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 keltasipuli silputtuna

  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna

  • 1 tl suolaa

  • 100 g Creme fraichea (12 %)

  • palsternakkatikut miehen annos
  • 3 -4 palsternakkaa

  • 15 g oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • dippi miehen annos
  • 300 g Creme fraichea (12 %)

  • 1 -2 tl valkosipulijauhetta

  • ½-1 tl meri- tai sormisuolaa

Ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 215 asteeseen.
  • Sekoita pikkupihvien ainekset (huom. jos käytät soijarouhettetta, niin liota rouhe ensin) keskenään ja muotoile leivinpaperilla päällystetylle pellille pikkupihvejä tai kepakoita. Paista pihvejä uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
  • Kuori ja leikkaa palsternakat tikuiksi ja pyörittele ne hyvin öljyssä. Asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille niin, että ne koskevat mahdollisimman vähän toisiinsa. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Ripottele valmiiden palsternakkatikkujen päälle suolaa.
  • Sekoita dippiainekset keskenään ja anna maustua hetki.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa pikkupihveistä, palsternakkatikuista ja dipistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!