Lehtikaalipelti
3
Annosta45
minutesTässä peltiruoassa on makua, pehmeyttä ja rapeutta juuri sopivassa suhteessa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 prk (380/230 g) kiherneitä suolaliemessä
200 g tofua (maustamaton)
1 1/2 tl curryjauhetta
10 g oliiviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita
150 g lehtikaalia
2 vartta kevätsipulia
300 g kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa ja chilihiutaleita
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
80 g fetaa
- miehen annos
1 prk (380/230 g) kiherneitä suolaliemessä
400 g tofua (maustamaton)
2 tl curryjauhetta
15 g oliiviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita
200 g lehtikaalia
3 vartta kevätsipulia
400 g kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa ja chilihiutaleita
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
120 g fetaa
Ohjeet
- Valuta kikherneet ja kuutioi tofu.
- Yhdistä nämä kulhossa ja mausta currylla sekä chilillä ja lorauta joukkoon öljyä. Sekoittele niin että mausteet levittyy.
- Levitä tofu ja kikherneet leivinpaperoidulle pellille. Laita paistumaan uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi.
- Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet reiluiksi suupaloiksi. Halkaise tomaatit ja silppua kevätsipulinvarret. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille kikherneiden ja tofun päälle. Kääntele öljyä, chilihiutaleita ja suola kasviksiin.
- Murusta feta päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes feta pehmenee ja lehtikaali hieman rapeutuu.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa peltiruoasta.