Suklainen jäädykekakku

Annoksia

8

Annosta
Valmistusaika

5

hours 

Tämä juhlava kakku sisältää runsaasti proteiinia ja makua. Sopii hyvin juhlapöytään.
Tämä kakku on tarkoitettu herkutteluun, vaikka onkin perinteistä leivonnaista vähän terveellisempi. Jos et halua käyttää erytritolia voit käyttää myös sokeria.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja
  • 50 g voita

  • 30 g mantelijauhoja

  • 10 g kookoshiutaleita

  • 1/2 dl pofiberia

  • 1 rkl erytritolia

  • täyte
  • 2 kananmunaa

  • 2 rkl erytritolia

  • 200 g kevyt tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

  • 70 g tummaa suklaata

  • 2 prk (á 180 g) suklaaproteiinivanukasta (esim. Profeel Suklaa Mousse)

  • kastike
  • 1/2 appelsiinin mehu

  • 2 dl puolukoita

  • 2 rkl erytritolia

Ohjeet

  • Sulata voi.
  • Sekoita mantelijauhot, kookoshiutaleet ja pofiber voihin.
  • Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä tai voitele vuoan reunat.
  • Painele pohjaseos vuoan pohjalle.
  • Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki.
  • Vaahdota kananmunat ja erytritoli.
  • Lisää vaahtoon tuorejuusto.
  • Nostele sekaan suklaa ja sitten proteiinivanukkaat.
  • Sekoittele kaikki ainekset hyvin.
  • Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  • Nosta kakku pakkaseen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  • Tee kastike. Purista appelsiinimehu kattilaan. Lisää puolukat ja erytritoli.
  • Keittele kastiketta 5-10 minuuttia. Voit ajaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Anna kastikkeen jäähtyä.
  • Nosta kakku pakkasesta vähän ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
  • Syö kastikkeen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!