Vegepelti
3
Annosta40
minutesPeltiruuat on helppoja ja nopeita valmistaa. Pellille voit lisätä myös jääkaappiin jääneitä kasvisten loppuja. Tofun sijaan voit käyttää myös vaikka kanaa.
Kastike viimeistelee aterian.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
150 g broccoliineja
3 porkkanaa suikaleina
300 jalotofua (kylmäsavu) paloina tai 300 g kanasuikaleita
150 g kirsikkatomaatteja
20 g oliiviöljyä
40 g juustoraastetta 10 %
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
- Kastike naisen annos
100 g turkkilaista jugurttia
20 g tahinia
5 cm pala kurkkua pilkottuna pieniksi paloiksi
suolaa
mustapippuria
- miehen annos
200 g broccoliineja
4 porkkanaa suikaleina
450 g jalotofua (kylmäsavu) paloina tai 450 g kanasuikaleita
200 g kirsikkatomaatteja
30 g oliiviöljyä
60 g juustoraastetta 10 %
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
- Kastike miehen annos
170 g turkkilaista jugurttia
30 g tahinia
7 cm pala kurkkua pilkottuna pieniksi paloiksi
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
- Asettele broccoliinit, porkkanasuikaleet ja jalotofu pellille leivinpaperin päälle.
- Laita kirsikkatomaatit kasvisten ja tofukuutioiden päälle. Kaada oliiviöljy tasaisesti kaikkien kasvisten ja tofun päälle ja ripottele päälle vielä mausteet, suola ja juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa vegepellistä ja kastikkeesta.