Panzanella-salaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

25

minutes

Panzanella on toscnalainen leipä-tomaattisalaatti. Testasimme salaattia ilman leipää ja sehän oli loistava ihan niinkin. Tämä ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti. Tässä salaatissa mozzarella toimii niin proteiinin kuin rasvankin lähteenä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 300 g tomaatteja (voi olla erilaisia tomaatteja)

  • 125 g mozzarellaa

  • 1 paprika

  • 175 g kanapekonia tai 175 g kasvispekonia (esim. vivera)

  • 1 pieni punasipuli

  • 45 g (kalamata)oliiveja

  • kourallinen basilikanlehtiä

  • Kastike naisen annos
  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 ,5 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1 tl rosmariinia

  • mustapippuria

  • miehen annos
  • 500 g tomaatteja (voi olla erilaisia tomaatteja)

  • 250 g mozzarellaa

  • 2 paprikaa

  • 200 g kanapekonia tai 200 g kasvispekonia (esim. vivera)

  • 1 pieni punasipuli

  • 60 g (kalamata)oliiveja

  • kourallinen basilikanlehtiä

  • Kastike miehen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 4 rkl sitruunamehua

  • 1 1/2 tl rosmariinia

  • mustapippuria

ohjeet

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Pilko paprika, poista siemenet ja kanta.
  • Levittele paprikanpalat ja kanapekonit pellille.
  • Paista paprikoita ja pekonia ylätasolla noin 15 minuuttia että pekonit ovat kypsyneet ja paprikat pehmenneet. Anna jäähtyä hetken verran.
  • Kuutioi tomaatit. Kuori ja kuutioi sipuli.
  • Sekoita tomaatit, sipulit, pekonit ja paprikat kulhossa. Lisää päälle siivutettu mozzarella sekä oliivit. Revi sekaan basilikaa.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin päälle.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!