Fenkoli-pinaattisalaatti ja grillatut silakkafileet

Annokset

3

annosta
Aktiivinenvalmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

30

minutes

Fenkoli-pinaattisalaatti on raikas ja ravintorikas lisuke vaalealle kalalle. Kala ei kaipaa päälleen muuta kuin suolaa, sitruunapippuria ja öljyä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • fenkoli-pinaattisalaatti naisen annos
  • 1 fenkoli

  • noin 80 g tuoretta pinaattia

  • 50 g sokeriherneitä siivutettuna

  • kastike naisen annos
  • 1 rkl dijon-kokojyväsinappia

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 tl fenkolin siemeniä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • grillatut silakkafileet naisen annos
  • 300 g silakkafileitä (voit käyttää myös ahvenia tai vaikka kuhaa=

  • 20 g oliiviöljyä

  • sitruunapippuria

  • suolaa

  • sitruunaa

  • fenkoli-pinaattisalaatti miehen annos
  • 2 pientä fenkolia

  • noin 100 g tuoretta pinaattia

  • 80 g sokeriherneitä siivutettuna

  • kastike miehen annos
  • 2 rkl dijon-kokojyväsinappia

  • 3 rkl väkiviinaetikkaa

  • 45 g oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 tl fenkolin siemeniä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • grillatut silakkafileet miehen annos
  • 450 g silakkafileitä (voit käyttää myös ahvenia tai vaikka kuhaa=

  • 30 g oliiviöljyä

  • sitruunapippuria

  • suolaa

  • sitruunaa

Ohjeet

  • Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla (voit säästää tupsut koristeeksi). Tee kastike: rouhi fenkolin siemeniä hieman veitsellä, hienonna myös valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja laita fenkoli marinoitumaan vähintään tunniksi.
  • Huuhdo pinaatti tarvittaessa, ja jos lehdet ovat isoja, revi niitä hieman pienemmäksi. Leikkaa sokeriherneet vähän pienemmäksi. Sekoita pinaatti fenkolin ja kastikkeen kanssa yhteen. Käsin suoriudut hommasta helpoiten. Tarkista maku. Koristele fenkolin tupsuilla.
  • Voitele silakkafileet öljyällä. Ripottele päälle sitruunapippuria ja suolaa.
  • Fileiden grillaamista helpottaa halsteri/parila tai foliovuoka. Silakka kypsyy todella nopeasti joten grillaa sitä ihan muutama minuutti. Leikkaa sitruunasta siivuja silakkafileiden päälle.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!