Fenkoli-pinaattisalaatti ja grillatut silakkafileet
3
annosta20
minutes1
hour30
minutesFenkoli-pinaattisalaatti on raikas ja ravintorikas lisuke vaalealle kalalle. Kala ei kaipaa päälleen muuta kuin suolaa, sitruunapippuria ja öljyä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- fenkoli-pinaattisalaatti naisen annos
1 fenkoli
noin 80 g tuoretta pinaattia
50 g sokeriherneitä siivutettuna
- kastike naisen annos
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
2 rkl väkiviinaetikkaa
30 g oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tl fenkolin siemeniä
suolaa
mustapippuria myllystä
- grillatut silakkafileet naisen annos
300 g silakkafileitä (voit käyttää myös ahvenia tai vaikka kuhaa=
20 g oliiviöljyä
sitruunapippuria
suolaa
sitruunaa
- fenkoli-pinaattisalaatti miehen annos
2 pientä fenkolia
noin 100 g tuoretta pinaattia
80 g sokeriherneitä siivutettuna
- kastike miehen annos
2 rkl dijon-kokojyväsinappia
3 rkl väkiviinaetikkaa
45 g oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tl fenkolin siemeniä
suolaa
mustapippuria myllystä
- grillatut silakkafileet miehen annos
450 g silakkafileitä (voit käyttää myös ahvenia tai vaikka kuhaa=
30 g oliiviöljyä
sitruunapippuria
suolaa
sitruunaa
Ohjeet
- Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla (voit säästää tupsut koristeeksi). Tee kastike: rouhi fenkolin siemeniä hieman veitsellä, hienonna myös valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja laita fenkoli marinoitumaan vähintään tunniksi.
- Huuhdo pinaatti tarvittaessa, ja jos lehdet ovat isoja, revi niitä hieman pienemmäksi. Leikkaa sokeriherneet vähän pienemmäksi. Sekoita pinaatti fenkolin ja kastikkeen kanssa yhteen. Käsin suoriudut hommasta helpoiten. Tarkista maku. Koristele fenkolin tupsuilla.
- Voitele silakkafileet öljyällä. Ripottele päälle sitruunapippuria ja suolaa.
- Fileiden grillaamista helpottaa halsteri/parila tai foliovuoka. Silakka kypsyy todella nopeasti joten grillaa sitä ihan muutama minuutti. Leikkaa sitruunasta siivuja silakkafileiden päälle.