Lohi-parsakaalipannu
Annokset
3
annostaValmistusaika
30
minutesYhden pannun ruuat on helppoa pikaruokaa. Lohi-parsakaalipannu valmistuu helposti pannulla hauduttamalla, ja siihen tulee lohen lisäksi sitruunaruokakermaa, parsakaalia, purjoa, sipulia ja valkosipulia.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
400 g parsakaalia
½ (150 g) purjoa tai 3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
200 g ruokakermaa 10-12% (sitruuna-pippuri tai sitruunai)
noin ½ dl vettä
300 g kirjolohifileetä
½ tl suolaa
- miehen annos
600 g parsakaalia
2/3 purjoa tai 5 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
300 g ruokakermaa 10-12% (sitruuna-pippuri tai sitruunai)
noin 2/3 dl vettä
450 g kirjolohifileetä
2/3 tl suolaa
OHJEET
- Huuhtele parsakaali ja halkaistu purjo. Paloittele parsakaali kukinnoiksi, leikkaa myös varsi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paahda kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
- Kaada kerma ja vesi pannulle. Pane kansi päälle ja anna hautua 5–10 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat lähes kypsiä.
- Leikkaa lohifilee nahattomiksi paloiksi ja mausta palat suolalla. Lisää kalapalat pannulle ja hauduta vielä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.