Bataattilaatikko

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Helppo bataattilaatikko tehdään lihaliemeen ja saa makua fenkolista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)

  • suolaa ja mustapippuria

  • muskottipähkinää

  • 1 sipuli

  • 1 fenkoli

  • 285 g bataattia

  • 3 dl lihalientä

  • 60 g juustoraastetta

  • miehen annos
  • 450 g jauhelihaa tai 450 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)

  • suolaa ja mustapippuria

  • muskottipähkinää

  • 2 sipulia

  • 1 fenkoli

  • 450 g bataattia

  • 4 dl lihalientä

  • 90 g juustoraastetta

ohjeet

  • Paista jauheliha tai vegejauhis. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  • Kuori ja viipaloi ohuiksi paloiksi bataatti sekä sipuli.
  • Viipaloi fenkoli.
  • Kasaa laatikon pohjalle ensin 1/3 osa bataatista, sitten fenkolista, jauhelihasta ja sipulista.
  • Toista tämä kolme kertaa. Kaada päälle lihaliemi. Ripottele päällimäiseksi juustoraaste.
  • Paista laatikkoa noin 45 minuuttia 180 asteessa uunissa, niin että vihannekset ovat pehmenneet.
  • Jos pinta meinaa tummentua liikaa, voit laittaa päälle folion.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!