Feta-uunivihannekset ja lohta

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Kastike antaa kasviksille lisää herkullista makua ja lohelle lisätään hyvin klassiset sitruuna, suola ja pippuri. Voit paista lohen ja kasvikset uunissa omissa astioissaan yhtä aikaa, kun vain muistat ottaa kasvikset pois uunista lohta aiemmin.


Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g lohifileetä

  • suolaa

  • ½ sitruunan mehu

  • mustapippuria

  • kasvikset naisen annos
  • 100 g kevyt salaattijuustoa (3%) (fetan tyyppinen juusto)

  • 80 g cashewpähkinöitä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 3 porkkanaa

  • 1 iso punasipuli

  • 1 parsakaali

  • kastike naisen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • pieni loraus vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl dijon-sinappia

  • miehen annos
  • 450 g lohifileetä

  • suolaa

  • 1 sitruunan mehu

  • mustapippuria

  • kasvikset miehen annos
  • 150 g kevyt salattijuustoa (3%) (fetan tyyppinen juusto)

  • 120 g cashewpähkinöitä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 5 porkkanaa

  • 2 punasipulia

  • 1 parsakaali

  • kastike naisen annos
  • 45 g oliiviöljyä

  • pieni loraus vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 ½ rkl dijon-sinappia

Ohjeet

  • Laita lohifilee leivinpapaperilla vuorattuun vuokaan 215 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 40 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Ota lohi uunista ja purista päälle sitruunan mehu ja ripottele suola sekä mustapippuri.
  • Pese kesäkurpitsa, kuori porkkanat sekä sipuli. Paloittele kasvikset astiaan, jonne olet sekoittanut kastikeainekset. Pyörittele kasvikset hyvin kastikkeessa ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 215 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmentyneet ja saaneet väriä pintaansa.
  • Lisää cashewpähkinät ja murustele salaattijuusto kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.
  • Syö tällä aterialla 1/4 lohesta ja kasviksista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!