Fish & chips 8 viikon tapaan
4
Annosta45
minutesFish & chips on perinteinen englantilainen pikaruoka. Teimme tästä klassikosta oman versiomme hivenen terveellisemmin valmistettuna. Perinteiseen annokseen ripsautetaan päälle myös etikkaa, tätä kannattaa kokeilla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g seiti-fileitä tai -paloja
100 g mantelijauhetta tai -jauhoa
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 kananmuna
3 palsternakkaa
5 porkkanaa
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g turkkilaista jogurttia (kevyt)
1/2 dl tilliä silputtuna
2 tl omenasiiderietikkaa
suolaa
halutessasi sitruunaviipaleita
- miehen annos
450 g seiti-fileitä tai -paloja
150 g mantelijauhetta tai -jauhoa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 kananmuna
4 palsternakkaa
7 porkkanaa
45 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
200 g turkkilaista jogurttia (kevyt)
1 dl tilliä silputtuna
2 tl omenasiiderietikkaa
suolaa
halutessasi sitruunaviipaleita
Ohjeet
- Ota seiti sulamaan.
- Pilko porkkanat ja palsternakat suikaleiksi.
- Levittele vihannekset pellille. Sivele tai ripottele niiden päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
- Riko muna lautaselle ja sekoittele haarukalla. Tee toiselle lautaselle panerointisekoitus mantelijauhosta, valkosipuli- sekä sipulijauheesta ja suolasta. Pyörittele seitifileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen panerointisekoituksessa.
- Laita paneroidut seitit myös pellille.
- Paista seitiä ja vihanneksi uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, niin että vihannekset ovat pehmenneet ja seitin pinta on hivenen ruskistunut.
- Tee sillä aikaa kastike turkkilaisesta jogurtista, tillistä ja omenasiiderietikasta. Mausta suolalla makusi mukaan.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa seitistä, vihanneksista ja kastikkeesta.