Gulassi

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Gulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa kyseessä kumpi tahansa, sen maku on paprikaisen mausteinen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g naudan ulko- tai sisäpaistia (400 g tofua)

  • 1 keltasipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 5 g voita

  • 2 punaista paprikaa

  • 4 tomaattia

  • 2 porkkanaa

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 5 dl vettä

  • ½ tl mustapippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 105 g smetanaa

  • miehen annos
  • 600 g naudan ulko- tai sisäpaistia (600 g tofua)

  • 1 keltasipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 10 g voita

  • 2 punaista paprikaa

  • 4 tomaattia

  • 2 porkkanaa

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 5 dl vettä

  • ½ tl mustapippuria

  • 3 laakerinlehteä

  • 210 g smetanaa

Ohjeet

  • Ota liha huoneenlämpöön ½ - 1 h ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja paloittele. Kuutioi tomaatit.
  • Kuumenna voi pannulla. Ruskista lihapalat/tofu voissa. Mausta suolalla (1 tl). Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon paprikajauhe, paprikat ja tomaatit. Paista n. 5 min.
  • Kaada kaikki uunipataan. Lisää joukkoon vesi. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä.
  • Nosta pata 175 asteiseen uuniin ilman kantta ensin 5 - 10 minuutiksi. Peitä kannella ja hauduta 1 h 15 min.
  • Jos teet tofusta riittää uunissa 30 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 gulassista ja smetanasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!