Gulassi
4
Annosta1
hour30
minutesGulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa kyseessä kumpi tahansa, sen maku on paprikaisen mausteinen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g naudan ulko- tai sisäpaistia (400 g tofua)
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
5 g voita
2 punaista paprikaa
4 tomaattia
2 porkkanaa
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
5 dl vettä
½ tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
105 g smetanaa
- miehen annos
600 g naudan ulko- tai sisäpaistia (600 g tofua)
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
10 g voita
2 punaista paprikaa
4 tomaattia
2 porkkanaa
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
5 dl vettä
½ tl mustapippuria
3 laakerinlehteä
210 g smetanaa
Ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön ½ - 1 h ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja paloittele. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna voi pannulla. Ruskista lihapalat/tofu voissa. Mausta suolalla (1 tl). Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon paprikajauhe, paprikat ja tomaatit. Paista n. 5 min.
- Kaada kaikki uunipataan. Lisää joukkoon vesi. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä.
- Nosta pata 175 asteiseen uuniin ilman kantta ensin 5 - 10 minuutiksi. Peitä kannella ja hauduta 1 h 15 min.
- Jos teet tofusta riittää uunissa 30 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 gulassista ja smetanasta.