Härkislarb

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Larb on Kaakkois-Aasialainen salaatti joka yleensä valmistetaan lihasta ja on niin tulista että poltteen tuntee vielä seuraavanakin päivänä. Tämä larb on kuitenkin valmistettu härkiksestä ja maustettu enemmän suomalaiseen makuun sopivaksi, eli maut on hyvässä tasapainossa ja tulisuutta voit säätää chilin määrällä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 280 g Härkistä

  • 1 ruukku rapeaa salaattia

  • 20 g öljyä

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 –2 tuore chilipalko (mieto)

  • 1 sitruunaruohon varsi (8 cm tyvestä) tai 1 tl sitruunaruohotahnaa

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 1 1/2 rkl limetin mehua

  • 1 limetin kuori ohuelti raastettuna

  • kourallinen tuoretta korianteria

  • puoli kourallista tuoretta minttua

  • 60 g pähkinöitä rouhittuna

  • MIEHEN ANNOS
  • 400 g Härkistä

  • 1 ruukku rapeaa salaattia

  • 30 g öljyä

  • 2 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 -3 tuoretta chilipalkoa (mieto)

  • 2 sitruunaruohon vartta (8 cm tyvestä) tai 2 tl sitruunaruohotahnaa

  • 3 rkl kalakastiketta

  • 3 rkl limetin mehua

  • 1 limetin kuori ohuelti raastettuna

  • kourallinen tuoretta korianteria

  • puoli kourallista tuoretta minttua

  • 90 g pähkinöitä rouhittuna

ohjeet

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Leikkaa noin 8 cm sitruunaruohon tyvestä, laita veitsi lappeelleen tyven päälle ja pamauta veitseä kämmenpohjalla. Sitruunaruohon rakenne rikkoutuu ja maut irtoavat paremmin.
  • äytä vain sitruunaruohon sisin pehmeä osa.
  • Hienonna myös chili (voit leikata osan chilistä myös renkaiksi ja säästää koristeluun).
  • Raasta huolellisesti pestyn limetin kuoren vihreä osa pienellä raastimen terällä.
  • Purista limetin mehu.
  • Kuullota sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää härkis, nosta lämpöä ja paista edelleen muutama minuutti.
  • Mausta härkis chilillä, sitruunaruoholla, kalakastikkeella sekä limetin mehulla ja kuoriraasteella. Sekoita.
  • Hienonna korianteri ja minttu, jätä muutama lehti kokonaisena koristeeksi. Sekoita yrtit härkiksen joukkoon.
  • Revi salaatti tarjoiluastialle pediksi ja kumoa maustettu härkis salaatin päälle. Koristele chilillä ja yrteillä. Viimeistele pähkinärouheella.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!