Hernis korma
4
Annosta45
minutesKorma on intian niemimaalta tuleva mukavan mausteinen ruoka. Tässä proteiininlähteenä on käytetty Hernistä, mikä on herneproteiini. Maultaan Hernis on mukavan mieto.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl pilkottua inkivääriä
1 ½ rkl curryjauhetta
1/3 tl kardemummaa
1 tl chilihiutaleita
80 g Hernis herneproteiini safkasuikaleita
2 dl vettä
300 g turkkilaista jogurttia
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sitruunamehua
250 g kirsikkatomaatteja
3 porkkanaa
1 palsternakka
tuoretta korianteria
- miehen annos
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 rkl pilkottua inkivääriä
2 rkl curryjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1 1/2 tl chilihiutaleita
120 g Hernis herneproteiini safkasuikaleita
3 dl vettä
400 g turkkilaista jogurttia
4 rkl tomaattipyrettä
3 rkl sitruunamehua
300 g kirsikkatomaatteja
3 porkkanaa
1 palsternakka
tuoretta korianteria
Ohjeet
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota paistinpannulla (varsinkin miesten kannattaa varata mahdollisimman iso pannu), öljyssä miedolla lämmöllä sipuleita ja valkosipuleita 5 minuuttia.
- Lisää inkivääri, curryjauhe, kardemumma ja chilihiutaleet. Jatka kuullottamista toiset 5 minuuttia.
- Lisää pannulle hernis, vesi, jogurtti ja tomaattipyre. Lisää vielä sitruunamehu ja kirsikkatomaatit. Jätä korma kypsymään miedolle lämmöllä vähintään 10 minuutiksi. Mitä pidempään haudutat, sen paremmaksi maut muuttuu.
- Sillä välin lohko porkkanat ja palsternakat palasiksi. Keitä kypsäksi erillisessä kattilassa. Lisää sen jälkeen mukaan korma. Silppua päälle tuoretta korianteria.
- Syö tällä aterialla 1/4 osaa kormasta.