Jauhelihapaistos
3
Annosta30
minutesHelppotekoinen jauhelihapaistos syntyy joko pannulla tai halutessasi voit tehdä sen myös uunivuokaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g naudan jauhelihaa tai 160 g Mifu-jauhista
2 kananmunaa
2 porkkanaa raasteena tai ohuina siivuina
10 g oliivi- tai rypsi-öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
100 g juustoa raasteena (jos sinulla on jäänyt brietä tai halloumia, niin voit käyttää myös sitä)
Lisäksi kurkkua ja tomaattia
- miehen annos
300 g naudan jauhelihaa tai 250 g Mifu-jauhista
3 kananmunaa
3 porkkanaa raasteena tai ohuina siivuina
15 g oliivi- tai rypsi-öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
150 g juustoa raasteena (jos sinulla on jäänyt brietä tai halloumia, niin voit käyttää myös sitä)
Lisäksi kurkkua ja tomaattia
Ohjeet
- Paista pilkottu sipuli, valkosipuli ja porkkanaraaste voissa niin, että sipuli on kuullottunut. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää suola ja oregano. Riko munien rakenne toisessa astiassa ja lisää jauhelihan joukkoon kevyesti sekoitellen. Ripottele juustoraaste paistoksen päälle.
- Voit paistaa jauhelihapaistoksen valmiiksi uunissa uunivuoassa 215 asteessa noin 10 minuuttia tai keskilämmöllä paistinpannulla kannen alla muutaman minuutin niin, että juusto sulaa ja saa hieman väriä.
- Tarjoile kurkun ja tomaatin kanssa.