Juurisellerikeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Juurisellerikeitossa sellerin kirpsakkuuden pyöristää omena. Tämä on todellinen yllättäjä mitä kannattaa koittaa vaikka et olisikaan juurisellerin suurin ystävä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 500 g juuriselleriä

  • 2 hapanta omenaa (kotimaista)

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 7 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 tl hunajaa

  • ½ tl kuivattua timjamia

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 dl ruokakermaa (10%)

  • 375 g raejuustoa

  • miehen annos
  • 700 g juuriselleriä

  • 2 hapanta omenaa (kotimaista)

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 8 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 2 tl hunajaa

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 1/2 dl ruokakermaa (10%)

  • 600 g raejuustoa

Ohjeet

  • Kuori ja leikkaa selleri paloiksi. Poista omenoista siemenkodat, mutta kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  • Mausta keitto hunajalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauva sekoittimella sileäksi. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  • Syö tällä aterialla 1/3 keitosta ja raejuustosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!