Kaalikääryleet

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

3

hours 

Kaalikäryleet on ihana perinneruoka, jonka valmistaminen yleensä koettu hankalaksi. Se ei kuitenkaan ole ole ihan näin. Vaikka valmistaminen vie hetken aikaa, ei se kuitenkaan ole kovinkaan vaikeaa ja lopputulos palkitsee tekijänsä. Kaupasta löytyy myös tähän tarkoitukseen sopivaa käärylekaalia, mutta myös valkokaali sopii.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 valko- tai käärylekaali

  • vettä

  • 1 tl suolaa / litra vettä

  • n. 350 g jauhelihaa tai 140 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 20 g voita

  • 1 kanamuna

  • 1 dl kaalin keitinlientä

  • 1 tl suolaa

  • 1/4 tl valko- ja mustapippuria

  • 1 tl meiramia

  • 4 dl hienonnettua kaalia

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 100 g puolukoita tai puolukkasurvosta

  • miehen annos
  • 1 valko- tai käärylekaali

  • vettä

  • 1 tl suolaa / litra vettä

  • n. 550 g jauhelihaa tai 220 g soijarouhetta

  • 2 sipulia

  • 30 g voita

  • 1 kanamuna

  • 1 1/2 dl kaalin keitinlientä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1/3 tl valko- ja mustapippuria

  • 1 1/2 tl meiramia

  • 5 dl hienonnettua kaalia

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 150 g puolukoita tai puolukkasurvosta

Ohjeet

  • Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä kunnes se tuntuu pehmeältä, keittoaika riippuu kaalin koosta. Irrota uloimmat lehdet varovasti sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Ota eroon 1 1/2 dl kaalin keitinlientä. Jätä loppu kaalin keitinliemi kattilaan ja lisää sinne yksi kasvisliemikuutio.
  • Sekoita hienonnettu sipuli, muna, neste (se 1 1/2 dl kaalin keitinlientä) ja mausteet raa’an jauhelihan tai liotetutun soijarouheen joukkoon ja vaivaa seos tasaiseksi. Hienonna kaalin sisimmät lehdet ja lisää ne mureketaikinaan.
  • Levitä kaalin lehdet työpöydälle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle pari ruokalusikallista täytettä ja paketoi ne. Vaikka lehdet olisivat hieman repaleisiakin, pysyy kääryle paketissa ihan hyvin kasassa.
  • Nosta kääryleet vieri viereen voidellulle uunipannulle ja lastua kääryleiden päälle muutama voinokare. Kypsennä 175-200 asteen lämmössä pitkään, vähintään tunnin ajan, valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Mitä pitempää maltat kääryleitä hautoa sitä makeammaksi maku muuttuu.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa kääryleistä puolukoiden kanssa.

2 Responses

  1. Mitä tarkoittaa nämä kohdat:
    … Ota eroon 1 1/2 dl kaalin keitinlientä. Jätä loppu kaalin keitinliemi kattilaan ja lisää sinne yksi kasvisliemikuutio.
    ja….valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä.

    eli:
    lisätäänkö kasvisliemikuutio tosiaan kattilaan jätettävään osaan kaalin keitinlientä ?
    Vai lisätäänkö se liemikuutio siihen eroon otettuun osaan ( naisilla 1 dl ja miehillä 1½ dl), jolla sitten valellaan niitä unissa olevia kääryleitä?
    Ja miksi se loppu keitinliemi pitää jättää kattilaan, eli mihin sitä kattilaan jätettyä loppuosaa käytetään, varsinkin, jos juuri sinne lisätään se liemikuutio?

    1. Pahoittelut jos resepti tuntuu sekavalta, täsmensin sitä. Eli 1 1/2 dl tulee täytetaikinaan ja kasvisliemellä valellaan kääryleitä. Se kuutio vaan liotetaan siinä kattilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!