Kaalilaatikko pannulla
2
Annosta30
minutesTämä on todellinen pikaversio kaalilaatikosta. Jauheliha ja sipulit (+ mausteet) kannattaa paistaa kerralla ja jakaa kolmeen osaan. Muuten kaalilaatikko kannattaa tehdä annos kerrallaan pannulla. Myös kaalin voi suikaloida valmiiksi, mutta paistaminen kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kaalia suikaloituna
2 sipulia silputtuna
200 g naudanjauhelihaa tai 160 g Mifu-jauhista
suolaa
mustapippuria
oreganoa
40 g juustoraastetta (10 %)
20 g oliiviöljyä
lisäksi esim. puolukoita, tomaattia ja kurkkua
- miehen annos
500 g kaalia suikaloituna
3 sipulia silputtuna
300 g naudanjauhelihaa tai 250 g Mifu-jauhista
suolaa
mustapippuria
oreganoa
60 g juustoraastetta (10 %)
30 g oliiviöljyä
lisäksi esim. puolukoita, tomaattia ja kurkkua
Ohjeet
- Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Nosta jauheliha sivuun.
- Paista oliiviöljyssä (10 g/15 g) puolet kaalisuikaleista. Kun kaali on saanut hieman väriä pintaan ja on pehmennyt, lisää puolet jauhelihasta kaalin joukkoon.
- Lisää juustoraaste (20 g/30 g), tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Syö esimerkiksi puolukoiden, tomaatin ja kurkun kanssa.