Kaalipiirakka

Annoksia

4

Annosta
Aktiivinenvalmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

2

hours 

Kaalipiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen. Tässä reseptissä piirakka on juustoisella pohjalla jossa on mukavaa rapsakkuutta. Piirakassa myös kärsivällisyys palkitaan, eli täytteen kaalia kannattaa malttaa hauduttaa kunnolla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja naisen annos
  • 150 g rahkaa

  • 2 kananmunaa

  • 60 g mantelijauhoa

  • 100 g juustoa raastettuna 7% (esim. Kepeä Kadett)

  • täyte naisen annos
  • 600 g kaalia

  • 15 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 tl hunajaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl meiramia

  • 2 tll etikkaa

  • pohja miehen annos
  • 250 g rahkaa

  • 3 kananmunaa

  • 90 g mantelijauhoa

  • 150 g juustoa raastettuna 7% (esim. Kepeä Kadett)

  • täyte miehen annos
  • 800 g kaalia

  • 25 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 1 tl suolaa

  • 3 tl hunajaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl meiramia

  • 3 tl etikkaa

Ohjeet

  • Valmista ensin täyte: Suikaloi kaali ja hienonna sipuli terävällä veitsellä.
  • Kuumenna öljy tilavan teflonkattilan pohjalla ja hauduta siinä kaalia ja sipulia 1/2 – 1 tuntia.
  • Lisää tarvittaessa tilkka vettä kattilaan. Mausta kaali suolalla, hunajalla, pippurilla ja meiramilla.
  • Lisää vielä tilkka etikkaa. Anna täytteen jäähtyä.
  • Valmista pohja. Sekoita rahka ja kananmunat.
  • Lisää mantelijauhot ja lopuksi vielä raastettu juusto.
  • Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle.
  • Paista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
  • Lisää täyte pohjan päälle.
  • Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225°C uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!