Kaalipiirakka
4
Annosta30
minutes2
hoursKaalipiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen. Tässä reseptissä piirakka on juustoisella pohjalla jossa on mukavaa rapsakkuutta. Piirakassa myös kärsivällisyys palkitaan, eli täytteen kaalia kannattaa malttaa hauduttaa kunnolla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja naisen annos
150 g rahkaa
2 kananmunaa
60 g mantelijauhoa
100 g juustoa raastettuna 7% (esim. Kepeä Kadett)
- täyte naisen annos
600 g kaalia
15 g öljyä
1 sipuli
1/2 tl suolaa
2 tl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl meiramia
2 tll etikkaa
- pohja miehen annos
250 g rahkaa
3 kananmunaa
90 g mantelijauhoa
150 g juustoa raastettuna 7% (esim. Kepeä Kadett)
- täyte miehen annos
800 g kaalia
25 g öljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
3 tl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl meiramia
3 tl etikkaa
Ohjeet
- Valmista ensin täyte: Suikaloi kaali ja hienonna sipuli terävällä veitsellä.
- Kuumenna öljy tilavan teflonkattilan pohjalla ja hauduta siinä kaalia ja sipulia 1/2 – 1 tuntia.
- Lisää tarvittaessa tilkka vettä kattilaan. Mausta kaali suolalla, hunajalla, pippurilla ja meiramilla.
- Lisää vielä tilkka etikkaa. Anna täytteen jäähtyä.
- Valmista pohja. Sekoita rahka ja kananmunat.
- Lisää mantelijauhot ja lopuksi vielä raastettu juusto.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle.
- Paista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
- Lisää täyte pohjan päälle.
- Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225°C uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.