Kesäkurpitsalasagne sienillä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Riitttoisa lasagne saa makua sienistä ja yrteistä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kesäkurpitsa

  • naisen annos jauhelihakastike
  • 400 g jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 2 vartta selleriä

  • 400 g basilikalla ja oreganolla maustettua tomaattimurskaa

  • 5 dl sieniä (esim. kantarelleja)

  • 1 tl rosmariinia

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl suolaa

  • juustokastike naisen annos
  • 2 dl kasvisrasvasekoitetta 4% (esim. flora kevyt ja paksu)

  • 2 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)

  • 80 g juustoraastetta

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 1/3 tl muskottipähkinää

  • miehen annos
  • 1 kesäkurpitsa

  • miehen annos jauhelihakastike
  • 600 g jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 porkkanaa

  • 3 vartta selleriä

  • 600 g basilikalla ja oreganolla maustettua tomaattimurskaa

  • 6 dl sieniä (esim. kantarelleja)

  • 1 tl rosmariinia

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl suolaa

  • juustokastike miehen annos
  • 4 dl kasvisrasvasekoitetta 4% (esim. flora kevyt ja paksu)

  • 2 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)

  • 120 g juustoraastetta

  • 2/3 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 1/2 tl muskottipähkinää

Ohjeet

  • Pilko sipulit, porkkanat, sienet ja sellerit pieniksi paloiksi. Paista sipuleja hetki öljyssä pannulla. Lisää jauheliha tai liotettu soijarouhe. Paista hetki niin että jauheliha ruskistuu.
  • Lisää pannulle porkkanat ja sellerit. Kääntele niitä hetki pannulla.
  • Lisää tomaattimurska ja mausteet.
  • Lisää sienet pannulle.
  • Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä hetki pannulla.
  • Kuumenna kasarissa kasvisrasvasekoite ja mantelimaito. Lisää juustoraastesta 2/3 osaa. Sekoittele, niin että juusto sulaa. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  • Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi.
  • Kokoa lasagne vuokaan. Laita pohjimmaiseksi 1/3 osa jauhelihakastikkeesta, sitten 1/3 osa juustokastikkeesta ja päälle kesäkurpitsaviipaleet. Lisää seuraavaan kerrokseen taas jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja päälle kesäkurpitsaa. Päällimmäiseksi lisää vielä kerros jauhelihakastiketta ja juustokastiketta sekä ripottele päälle loput juustoraasteesta.
  • Paista lasagnea noin 45 minuuttia 200 asteessa, niin että juusto on ruskistunut ja vihannekset pehmenneet.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa lasagnesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!