Kesäkurpitsapasta nokkospestolla

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Nokkosista voi valmistaa peston helposti itse. Jos sinulla ei satu olemaan nokkosia saatavilla, voit käyttää myös pinaattia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • kesäkurpitsapasta naisen annos
  • 1 kesäkurpitsa

  • 10 g öljyä paistamiseen

  • 200 g tofua (esim. Jalotofu, kylmäsavu)

  • Parsakaalta

  • pesto naisen annos
  • 20 g öljyä

  • kourallinen tuoreita nokkosenlehtiä/latvoja tai tuoretta pinaattia

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 20 g auringonkukansiemeniä

  • 1 tl suolaa

  • kesäkurpitsapasta miehen annos
  • 1 kesäkurpitsa

  • 15 g öljyä paistamiseen

  • 300 g tofua (Jalotofu, kylmäsavu)

  • Parsakaalta

  • pesto miehen annos
  • 30 g öljyä

  • kourallinen tuoreita nokkosenlehtiä/latvoja tai tuoretta pinaattia

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 30 g auringonkukansiemeniä

  • 1 tl suolaa

Ohjeet

  • Tee kesäkurpitsasta spiraalikuorijalla pastanauhaa tai kuorimaveitsellä pastasuikaleita. Laita hetkeksi siivilään ja painele kevyesti ylimääräinen neste pois.
  • Leikkaa tofu kuutioiksi ja parsakaali ohuiksi siivuiksi. Paista hetki öljyssä ja lisää lopuksi kesäkurpitsapasta. Pyöräytä sen verran lämmöllä, että kesäkurpitsa saa lämpöä.
  • Tee seuraavaksi pesto.
  • Huuhtele tuoreet nokkosen lehdet ja versot kylmällä vedellä. Keitä nokkosia pari minuuttia. Nosta nokkoset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä valumaan tai painele suurin vesi pois.
  • Jos käytät pinaattia, ei sitä tarvitse keittää, vaan voit laittaa pinaatinlehdet mukaan sellaisenaan.
  • Laita kaikki peston raaka-aineet tehosekoittimeen tai kulhoon jos käytät sauvasekoitinta ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää pastan joukkoon.
  • Syö tällä aterialla puolet pastasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!