Kesäkurpitsapasta nokkospestolla
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
30
minutesNokkosista voi valmistaa peston helposti itse. Jos sinulla ei satu olemaan nokkosia saatavilla, voit käyttää myös pinaattia.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- kesäkurpitsapasta naisen annos
1 kesäkurpitsa
10 g öljyä paistamiseen
200 g tofua (esim. Jalotofu, kylmäsavu)
Parsakaalta
- pesto naisen annos
20 g öljyä
kourallinen tuoreita nokkosenlehtiä/latvoja tai tuoretta pinaattia
1 valkosipulin kynsi
20 g auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
- kesäkurpitsapasta miehen annos
1 kesäkurpitsa
15 g öljyä paistamiseen
300 g tofua (Jalotofu, kylmäsavu)
Parsakaalta
- pesto miehen annos
30 g öljyä
kourallinen tuoreita nokkosenlehtiä/latvoja tai tuoretta pinaattia
1 valkosipulin kynsi
30 g auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
Ohjeet
- Tee kesäkurpitsasta spiraalikuorijalla pastanauhaa tai kuorimaveitsellä pastasuikaleita. Laita hetkeksi siivilään ja painele kevyesti ylimääräinen neste pois.
- Leikkaa tofu kuutioiksi ja parsakaali ohuiksi siivuiksi. Paista hetki öljyssä ja lisää lopuksi kesäkurpitsapasta. Pyöräytä sen verran lämmöllä, että kesäkurpitsa saa lämpöä.
- Tee seuraavaksi pesto.
- Huuhtele tuoreet nokkosen lehdet ja versot kylmällä vedellä. Keitä nokkosia pari minuuttia. Nosta nokkoset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä valumaan tai painele suurin vesi pois.
- Jos käytät pinaattia, ei sitä tarvitse keittää, vaan voit laittaa pinaatinlehdet mukaan sellaisenaan.
- Laita kaikki peston raaka-aineet tehosekoittimeen tai kulhoon jos käytät sauvasekoitinta ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää pastan joukkoon.
- Syö tällä aterialla puolet pastasta.