Kreikkalaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Annokset

4

annosta
Aktiivinen valmistusaika

45

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

40

minutes

Smyrnan lihapullien mehevyyden salaisuus on mannaryyneissä. Lihapullat syödään maukkaassa tomaattikastikkeessa. Tämä kreikkalainen lihapullaohje on sopivan mausteinen eikä juustokuminan kanssa säästellä, voit lisätä sitä myös valmiin annoksen päälle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • lihapullat naisen annos
  • 2 dl vettä

  • 1 kanaliemikuutio

  • ½ dl (tummia)mannasuurimoita

  • 350 g naudan jauhelihaa

  • 1 muna

  • 3 tl juustokuminaa

  • 1/3 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 10 g oliiviöljyä

  • 80 g fetaa

  • naisen tai miehen annos tomaattikastike
  • 1 sipuli hienonettuna

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 10 g öljyä

  • 2 tl kanelia

  • 2 laakerinlehteä

  • 1 tl (savu)paprikaa

  • 1 tl juustokuminaa

  • 4 maustepippuria

  • 400 –500 g tomaattimurskaa

  • 3 dl vettä

  • 1 kanaliemikuutio

  • lihapullat miehen annos
  • 2 dl vettä

  • 1 kanaliemikuutio

  • ½ dl (tummia)mannasuurimoita

  • 550 g naudan jauhelihaa

  • 1 muna

  • 4 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 15 g oliiviöljyä

  • 120 g fetaa

  • lisäksi miehen sekä naisen annos
  • 1 kukkakaali

OHJEET

  • Kiehauta vesi ja liuota siihen kanaliemikuutio. Lisää mannasuurimot ja keitä hetki, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
  • Tee sillä aikaa kastike. Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita joukkoon tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  • Kastikkeen hautuessa valmista soutzoukakiat. Sekoita jauhelihan joukkoon mannaseos, muna ja mausteet. Öljyä kädet ja muotoile massa pitkulaisiksi lihapulliksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen ja hauduta 5 minuuttia. Halutessasi voit hauduttaa ruoan myös vuoassa uunissa 180 asteessa 20 minuuttia.
  • Paloittele kukkakaali ja höyrytä se pehmeäksi vesihöyryssä tai keitä vedessä. Lisää päälle ripaus suolaa.
  • Syö lihapullakastike kukkakaalin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!