Kreikkalaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
4
annosta45
minutes1
hour40
minutesSmyrnan lihapullien mehevyyden salaisuus on mannaryyneissä. Lihapullat syödään maukkaassa tomaattikastikkeessa. Tämä kreikkalainen lihapullaohje on sopivan mausteinen eikä juustokuminan kanssa säästellä, voit lisätä sitä myös valmiin annoksen päälle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- lihapullat naisen annos
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
½ dl (tummia)mannasuurimoita
350 g naudan jauhelihaa
1 muna
3 tl juustokuminaa
1/3 tl suolaa
mustapippuria
10 g oliiviöljyä
80 g fetaa
- naisen tai miehen annos tomaattikastike
1 sipuli hienonettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
10 g öljyä
2 tl kanelia
2 laakerinlehteä
1 tl (savu)paprikaa
1 tl juustokuminaa
4 maustepippuria
400 –500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
- lihapullat miehen annos
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
½ dl (tummia)mannasuurimoita
550 g naudan jauhelihaa
1 muna
4 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
15 g oliiviöljyä
120 g fetaa
- lisäksi miehen sekä naisen annos
1 kukkakaali
OHJEET
- Kiehauta vesi ja liuota siihen kanaliemikuutio. Lisää mannasuurimot ja keitä hetki, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
- Tee sillä aikaa kastike. Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita joukkoon tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
- Kastikkeen hautuessa valmista soutzoukakiat. Sekoita jauhelihan joukkoon mannaseos, muna ja mausteet. Öljyä kädet ja muotoile massa pitkulaisiksi lihapulliksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
- Lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen ja hauduta 5 minuuttia. Halutessasi voit hauduttaa ruoan myös vuoassa uunissa 180 asteessa 20 minuuttia.
- Paloittele kukkakaali ja höyrytä se pehmeäksi vesihöyryssä tai keitä vedessä. Lisää päälle ripaus suolaa.
- Syö lihapullakastike kukkakaalin kanssa.